No niin, nyt sitä toivottua höpinää tulee ..... Lukekoon kuka kestää  ja mukana saattaa olla myös kuvasaastetta, hieman ! Vuosi 2009 on lopuillaan (terävä huomio, eikö   ) ? Niin, vuosi 2009 on eletty aika kasijakoisissa, jopa tuskaisissa tunnelmissa..... Alkuvuosi jää mieliin ainaiseksi, sillä silloin Pauli sai ns. "kuoleman tuomion" ja mulla meni  ihan lopullisesti. Sitä paikkaillessa meni sitten pari kuukautta. Kiitos vaan kaikille ihanille ystäville jotka olivat tukena tuona vakavana aikana. No, kuten nyt tiedetään Paappa pörhältää keskuudessamme edelleen, lisäajalla mutta mitä sitten !!! Olihan se jo tiedossa, että Pauli on vahva koira, se pistää hanttiin. Tosiasioita on kuitenkin turha kiistää, sairaus siellä elimistössä on ja pysyy, on vain ajan kysymys milloin se vie SUURESTA SUOJELUKOIRASTA lopullisen voiton. Älkää kuitenkaan surko etukäteen, ei mekään ! Me eletään ja porhalletaan eteenpäin tasan niin kauan kuin Paapassa potkua riittää. Ja kun SE aika tulee, on minussa löytyvä SE voimavara sitten sille viimeisellekin matkalle. Se tulee olemaan raskas etappi yhteisellä matkallamme, mutta tärkeä !! Paulin kanssa on tehty niin monet reissut, että kyllä se viimeinenkin sitten hoituu..... Ja sen sanon  että sitte  ja kauan !

Sitten iloisempiin asioihin, tosin liittyen Paappaan kuinkas muuten  Kesällä 2009 syntyivät niiiiin odotetut Paulin jälkeläiset ja vain fiksut tajusivat mistä tapahtumasta ja PERSOONASTA on kyse. Onnittelut Heidi, Pasi , Maria, Hannele, Janne, Sami, Ville, Senni, Marjukka ja Tero. Teillä on kunnia omistaa Paulin jälkeläinen ja mullahan on niitä kaks Tässä vaiheessa kun pennelit on noin 7 kk vanhoja, niin olen lopputulokseen suht tyytyväinen. Ja itsekkäästi voin todeta, että sain sen mitä halusin eli Paulin pojan. Tiku on kuin isänsä; pentuna ihan mahdoton ja hankala, iltaisin kömpii peiton alle ihan viereen nukkumaan (kuin Paappa edelleenkin).  Myös vieteiltään ja puruotteiltaan on Paulin ominaisuuksia havaittavissa, Kyllä, olen helvetin tyytyväinen !! Ja varsinkin siihen, että nyt tälläkin hetkellä Paappa painii takapihalla lastensa kanss ja nauttii jälkikasvustaan. Se on mainio isä pennuilleen ja siitäkin olen tyytyväinen !! Ne touhuaa tuolla pihalla tuntikausia. Tässä nyt vähän painifiiliksiä sisätiloista...

2812006.jpg picture by PATTERI

2812008.jpg picture by PATTERI

2812007.jpg picture by PATTERI

Pennut on, siis kasvatit on ihania ! Ja kiitos vaan kaikille kasvatinomistajille jotka ovat jaksaneet olla yhteyksissä. Mikään ei ole sen inhottavampaa kuin "hävittää" rakas pentu. Kaikista ei tosin ole kuulunut sanaakaan sitten sen jälkeen kun lähtivät pentulaatikosta tai tullut yhtään kuvaterveisiä Siitä olen todella suruissani, mutta minkäs teet..... Toivoisin vain, että edes pari kertaa vuodessa tulisi kuulumisia ja kuvia, se kun ei nykypäivänä ole vaiva eikä mikään. Käsittääkseni kyllä toin silloin siellä pentulaatikon reunalla selväksi, että pennut ovat minulle tärkeitä ja en ole kasvattaja joka vain "suoltaa" pentuja eniten maksavalle ja sillä hyvä. EI, mulle joka ikinen pentu on tärkeä ja toivoisin, että saisin edes tietää mitä niille kaikille suloisille palleroille kuuluu. Mutta ei voi pakottaa.... Tosin, nää Suomen koirapiirit on kyllä niin pienet että juttu kulkee ja edestään löytää  kyllä sen minkä taakseen jättää, se on kyllä hieno juttu ! Lopuksi vielä heille jotka ovat olleet yhteyksissä, niin pikku terveiset:

Hannele; hienoa työtä ! Olette Pekan kanssa sitten kuitenkin vakuuttaneet minut Alku ei ollut ihan niin "selvä", mutta onneksi olitte sitkeitä  ja Teille tuli ELLE. Heti alkuun koitte vastoinkäymisiä, kun Elle satutti jalkansa ja joutui leikkaukseen. Senkin Te hoiditte hienosti; otitte heti minun yhteyttä ja autoin parhaani mukaan´ja nyt kaikki on hyvin. Elle on koirana kuten äitinsä eli ei helppo !! Se on sähikäinen, nopea ja terävä ja vahtii Teidän laumaanne henkensä edestä. Olkaa siis tarkkoja !!!! Elle tosissaan vahtii Teitä ja käyttää hampaitaan vieraita vastaan ihan milloin vaan !!!

Senni; sä olit jo tuttu Jankkista ja sulla oli ennestään niin ihana koira (Spärdäri) että kun sitten koit kääntymyksen holskusta maliin oli homma selvä. Piri on ihan OK tyyppi, ei ihan sekopää kuitenkaa. Sulla on niin tervejärkinen suhtautuminen koiriin, että pärjäät kyllä. Ja hyvin on yhteydet pelanneet, kiits siitä ! Ja teidän treenitkin menee loistavasti, ei mulla muuta !! Ens vuoden Joulukortit saa sitte Senni tehdä !!

Maria; tutustuttiin joskus jossain, en muista missä, mutta hyvä että tutustuttiin Teit muhun suuren vaikutuksen omilla "vanhoilla" koirillasi ja kun sitte halusit sen malipennun niin pakkohan se oli yks sulle "antaa". Joskus meillä on ollut vähä "vääntöä" mutta puhumalla selvitään ja yhteydet on säilyny. Raisullakin meni sitten se jalka rikki, mutta onneksi sekin saatiin kuntoon. Oon vakuuttunut että Raisusta tulee JOTAIN, eikö vaan ?? Teet varmasti hyvää työtä sen pikku pirulaisen kanssa joten ei muuta ku odotellaan ensi syksyä (ei mitään paineita )

Pasi; eka kerrasta kun kävit Paulia ja Ollia katsomassa mulle jäi se fiilis että toi kaveri tietää mitä se tekee ja tahtoo. Niin järkevät ajatukset koiran koulutuksesta ja pidosta että VAU ! Ja sitten Pasille matkasi yksi narttu, ei se mikään kummonen ollut silloin pentuna, mutta jotain siitä kyllä tulee. Pasi on alusta asti tiennyt mitä se tekee ja koira on kuulemma vastannut odotuksia ! Mä oon niin onnellinen, kun Pipa on saanut niiiiin hyvän ohjaaja/omistajan. Ja yhteydet; ne PELAA ! Joka kerta kun Pasi soittaa on sillä vaan upeita uutisia kerrottavanaan. Jatkakaa !!

Ville; kiva kun muutitte naapuriin pääsen vakoileen että virkamies Topilla on kaikki hyvin ! Ja onnittelut, perheeseen syntyi uusi koiranohjaajapoika joulukuussa !! Onnittelut vanhemmille. Alku ei oo ollu helppo Topilla ja Villellä, mutta kokeneen koiranohjaajan tavoin Ville on antanut koiralle mahdollisuuden kehittyä ja pikkuhiljaa se on alkanut tuottaa tulosta. Ensimmäiset testit oli 6 kk iässä ja ne meni OK. Terveys oli OK; lonkat B/C, kyynärät ja luusto OK. Myös muut testi meni OK. Huipulla ei varmaan vielä olla ja paljon Villelle on vielä tehtävää, mutta peukkuja pidetään että Topista virkakoira tulisi. Jos ei, niin koitetaan hankkia siviiliharrastajakoti sitten. Suojelukoiran siitä ainaki saa.

Heidi; kun tulit pentua katsomaan olit niiin pieni ja hento tyttö, että ei tulisi mieleenkään myydä sulle käyttömalia, mutta kun kerran kokemusta löytyi niin sitten se oli selvä. "Vaikeuksia" on Teilläkin ollut ja olen onnellinen että soitit ja mentiin yhdessä sitten treenaamaan. Sitä kautta se yhteys löytyi. Olen tyytyväinen, että Yunasta on pikkuhiljaa löytynyt se harrastuskoira ja hyvää työtä Heidi on tehnytkin. Yuna on niin kiltti ja herttainen malilapsi että ei uskoisi että se on Ollin pentu 

Tero; asuu kaukana Vaasassa Pirren kanssa. Pirre oli yksi pentueen lupaavista nartuista eikä ole arvio hukkaan mennyt. Parin maalimieheltä on tullut terveisiä, että Pirre on hyvä koira. Hermot kunnossa ja puruote aina täysi. Tero tekee ohjaajana kaikkensa ja paneutuu uuteen lajiin tosissaan. Kehuja varsinkin on tullut ohjaajan ja koiran suhteesta; ovat kuulemma täydellinen paketti !!

Janne; ensin oli ajatus, että tuolle en koiraa myy. Mutta Janne oli sitkeä ja halusi koiran. Jotenkin Janne ja Iida saivat meidät vakuuttuneiksi, eikä ole tarvinnut katua !! Janne ja Kaapo asuu kaukana Torniossa, mutta olivat meitä kannustamassa Rotumestaruuskisoissa Kangasalla. KIITOS, se tuntui hienolta !! Olette vakuuttaneet, että olette täydellä mukana. Vastoinkäymisiä on ollut; Kaapo kasvoi mielestäni järkyttävän nopeasti pentuaikana ja varmasti tästä johtuen myös se purenta seilaa. Viimeksi kun näin Kaapon oli sillä aika reilu yläpurenta ja se haittasi suojelutreenejä. Janne on kuitenkin jaksanut olla kärsivällinen ja antanut "pikku miehen " kasvaa, koska oikeasti ei ole kiire mihinkään !! Pyydän myös anteeksi Jannelta, jos olen koulutuksen tuoksinassa sanonut "pahasti". Ne ketkä mut tuntee tietää, että eläydyn koulutustilanteeseen tunteella ja sitten tulee niitä "sammakoita". Hyvää mä vaan tarkoitan....en pahaa ollenkaan !!!

Sami; Ali pikkuinen malityttö muutti ihan lähelle Hämeenlinnaan, mutta ei ole koirasta kuulunut mitään ja siksi olen kovin surullinen.Toivoisin pientä sähköpostiviestiä pari kertaa vuoteen, mutta kun ei edes sitä. Täytyy varmaan mennä väijymään sinne jonnekin talon nurkalle, että näkee kasvattinsa ja sen mitä sille kuuluu. Kautta rantain olen kuullut kyllä että kaikki olis ainakin jotenkin, mutta mutta..... Olen pettynyt ja tästä opitaan taas tulevaa varten.

Marjukka; kauas Saarijärvelle lähti pirteä ja vietikäs Bond josta tuli Salama. Alussa Marjukka tuntui olevan hieman pulassa, mutta sitten löytyi ihan SM tason ohjausta sinne metsäjäljelle. Silloin syksyllä vielä kuulumisia tulikin, mutta sen jälkeen on ollut vain hiljaisuus... Toivottavasti kaikki on OK ja treenit ovat sujuneet hyvin ! Valokuvia Salamasta en ole sanut, mutta toivotaan että kaikki on OK. 

Tässähän tätä höpötystä. Tulevaa mietitään sitten tuonnempana, mutta vinkataan nyt sen verran että HETI ensi vuoden puolella Olli lähtee kisaamaan uusille urille. Siitä sitten myöhemmin !

Nyt KIITOS KAIKILLE TEILLE JOTKA OLETTE OLLEET AVUKSI, JOKO TREENEISSÄ TAI MUUTEN ! ISO KIITOS MEIDÄN MAALIMIEHELLE AKELLE ! ILMAN AKEA EI TULE TULOKSIA IPOSTA. KIITOS ANULLE AGI LIIDOISTA PAULIN JA OLLIN KANSSA. TE OLETTE NIIN TAITAVIA ! KIITOS YSTÄVILLE JA TUTUILLE YMPÄRI ÄMPÄRI KOIRAHARRASTUKSESSA  !! JA ENNEN KAIKKEA KAIKILLE KASVATINOMISTAJILLE KIITOS JA TOIVON YHTEISTYÖN JATKUVAN TULEVANA VUONNAKIN JOKAISEN OMIEN RESURSSIEN MUKAAN. TULEVA VUOSI ON PENNUILLE AIKA MERKITTÄVÄN TÄRKEÄ, JOS TUNTUU SILTÄ ETTÄ TARVITSETTE APUA OTTAKAA YHTEYTTÄ NIIN KEKSITÄÄN JOTAIN.

Nyt täältä hiljennytään ensi vuoteen !!! Kiitos ja anteeks !!