Koe järjestettiin Hämeenlinnassa 11.-13.6. 2010 Pure Dogsin toimesta. Paljon oli tuttuja naamoja järkkäriporukassa. Kiitos kaikille heille avusta ja tuesta !!

 

Meiltä kisaan oli ilmoitettu Olli eli Tulikuuma Oljenkorsi. Kyse oli Ollin ensimmäisestä ns. isosta kisasta. Jo ilmoittautumista mietittiin tarkaan; lähteäkö mukaan vai ei ?? No, ilmo laitettiin menenmään ihan viime tipassa. Ja sitten alkoi treenaaminen; Kiitos kiitos super luottoapuri Malla kun viitsit tulla perään katsojaksi !! Olet korvaamaton apu !

 

No asiaan. Treeniä on otettu niin puruissa kuin tottiksessakin. Jälkeä harjoiteltiin aika vähän, koska harjoituspeltoja ei oikein ollut. Viimeistelyt suojeluun piti tehdä torstaina 12 kesäkuuta. Mites sitten kävikään ?? Vois sanoo, että ei menny niinkuin telkkarissa. Viimeistelytreeneissä huomattiin, että Ollilla on erittäin paha ripuli. Verensekaista juttua tuli useaan otteeseen purujen aikana ja treeni loppui todella lyhyeen. Ajattelin että kyse on ns. normiripulista, jonka saa talttumaan Canikur tableteilla, mutta jatko näytti hieman toista..... Eikä kisaan osallistumista auttanut yhtään se seikka, että Ollilla alkoi siihen päälle vielä juoksu :-/  Ja tärppipäivät pahimman ripulin lisäksi vielä kisapäiviksi!!

 

No, kisaan lähdettiin kaikesta huolimatta. Arvonnoissa ei tarvinnu paljoo jännittää kun juoksuinen narttu suorittaa aina kenttä liikkeet viimeisenä. Jäljen osalta vähä jännättiin, mutta hyvin sekin "arvonta" meni. Jäljille piti lähtemän lauantai aamuna 7.05 ja kenttä osiot sunnuntaina siinä klo 13 paikkeilla.

 

Lauantaiaamuna kello soi Lappilassa 04.55 ja sitä ennen Ollia oli ulkoilutettu yöllä kolme kertaa. Ripuli pisti juoksemaan ulkona ja rankan taudin myötä alkoi ulosteessa näykymään myös paljon verta. Ei hyvä juttu ollenkaan. Vaikka torstaina aloitettiin Ollin lääkitseminen sallituilla lääkkeillä (Nutrisal, Tehopakt, Attapektin, Canikur) niin ne eivät näyttäneet helpottavan tilannetta. Ruoka jätettiin Ollilta pois pe aamusta lähtien, jotta mahdollisella bakteerilla ei olisi kasvualustaa. Siis ruuaksi vain Nutrisal geeliä ja Nutrisal vettä.

 

Lauantaina klo 5.40 lähdin yksin ajelemaan kohti Hämeenlinnaa. Kepo jäi kotiin Paulin ja Mimmin kanssa ja tulisi junalla perässä. Olli ja lapset kyydissä ajeltiin kisapaikalle. Siellä tulikin yllätyksellinen tieto että jäljille lähdetään vasta klo 8.00 :-/ No siinä sitten vaan odoteltiin, onneksi samassa ryhmässä oli Krista meidän treeniporukasta niin oli sitten seuraa. Mä siinä ulkoiluttelin Ollia ja se teki ripuliläjiä ympäri lähistön puistoja. Vähän mua hirvitti, että pystyykö Olli jäljestämään ilman näitä "luonnollisia" helpotustaukoja.... No, asiaa auttoi että Olli kyllä kävi tarpeillaan todella usein !! Meille arpa toi ryhmän viimeisen jäljen. Siinä siis odoteltiin.... Vihdoin oli Ollin vuoro; jäljen alku oli hyvää jäljestystä. Eka esine nousi korrektisti. Huh !! Siitä homma jatkui, kulma hieno, toka suora OK, kulma hieno, toka esine korrekti, sitten pientä herpaantumista. Loppua kohden keskittyminen hieman herpaantui ja siitä syystä viimeinen esine sitten jäi peltoon. Tässä vaiheessa olin vielä voittaja fiiliksillä, sillä olosuhteet huomioonottaen tulos oli hyvä !! Olli jäljesti hyvin, se esine nyt vaan jäi ja siitä se 7 pisteen menetys niin kuin kuuluukin. Jäljeltä pisteitä siis 88. Loppupäivä katseltiin kisapaikalla muiden suorituksia ja moikkailtiin tuttuja. Oli kivaa taas olla ns. isoissa kisoissa.

 

Sunnuntaina ei ollut kiire kisapaikalle - tai niinhän me luultin.... Aamulla Olli herätti taas mut klo 5 kun sillä oli hätä ja ulos piti päästä; ripuli ei siis ollut helpottanut, päinvastoin. Myös Ollin yleiskunto näytti huonolta. Olimme kuitenkin konsultoineet huippu eläinlääkäriä koskien Ollin tilaa ja resepti oli valmiina heti sunnuntai-iltaa varten. Totesimme, että sallituilla lääkkeillä kunto saadaan pidettyä riittävän hyvänä jotta tottelevaisuus ja suojeluosiot voidaan tehdä. Tässä vaiheessa oli toki selvää, että mitään huippu pisteitä on turha odottaa, sillä yleiskunto oli jo aika huono.

 

Tottiksessa seuraaminen, liikkeestä istuminen sekä maahanmeno ja luoksetulo olivat todella hyvät. Seisomisessa Olli jostain syystä otti kaksi askelta perääni. Omituista, sillä ko. liike on aina ollut Ollille varma liike. Kompastuskiveksi tälläkin kertaa tuli noudot L Noutoihin pitäisi saada lisää voimaa ja varmuutta ja luovutukset kuntoon. No, jotenkin ne saatiin suoritettua, vaikka ei se kaunista katsoa ollut. Eteenmeno ja paikallaolo olivat todella upeat liikkeet. Ja tottispisteet 84. Olimme edelleen kakkostuloksessa kiinni ja siihen olisimme tyytyväisiä !

 

Saimme noin 20 minuutin tauon ennen kuin piti lähteä suorittamaan C-osuutta. Virallisissa harjoituksissa piilon kierrot meni aivan pieleen, eikä ne onnistuneet itse kisassakaan. Eka piilolle tarvittiin kaksi käskyä, kakkos ja kolmospiilo meni OK, neloselle taas lisäkäsky, vitonen OK ja kuutosella vielä lisäkäsky. Ei hitto, mä ehdin jo ajatella, että tuomari keskeyttää meidän suorituksen osaamattomana. No, onneksi muutamilla jo meitä ennen oli ollut jopa vielä pahempia ongelmia, joten saatiin jatkaa. Piilolla haukussa oli pieniä katkoksia, mutta muuten OK. Hallinta pakopaikalle oli hieno. Paossa hyvin kiinni, nahkea irrotus, hallinta OK. Selkäkuljetuksessa edisti aavistuksen verran, muuten OK. Hyvin kiinni, nahkea irrotus. Hallinta tuomarille hyvä. Hallinta kesti hyvin myös pitkään liikkeeseen seurauttamisen. Hyvin Olli meni kiinni, irrotus oli nahkea, hyökkäyksessä hyvin kiinni, mutta taas nahkea irrotus. Lopussa sitten hallintakin hieman rakoili, mutta läpi päästiin. Pisteet 85.

 

Joten, Olli sai karsinnoista ihan hyvän tuloksen 257 p ja sijoituksen 23 / 42. Ei huono, vaikka toki paremminkin olisi voinut mennä ! Tässä linkki tulossivulle: http://www.fci2010.com/IPOkarsinnat2010/index.php?a=tulokset&luokka=henkilo&order=sijoitus&aika=15

 

Ja mainittakoon, että koko kisan voitti meidän treeniryhmästä Merja ja Tiiti !! Onnittelut vaan likoille J Hyvää työtä Ake on siis tehnyt treenaamiensa koirien kanssa; treeniryhmän koirista kolmelle kuitenkin tulokset eikä se Tarjalla ja Ressullakaan suuresta kiinni jäänyt.

 

Nyt sitten Olli lepää kaksi viikkoa ja parannellaan koira kuntoon. Sitten aletaan pikkuhiljaa treenata kohti Paimion SM kisoja. Noudot olisi PAKKO saada uuteen kuosiin ja jostain olisi löydettävä myös jälkipeltoja joissa pääsisi treenaamaan. Onneksi nyt on reilu kuukausi aikaa treenailla ja sitten taas Isoihin Kisoihin !