Niin, eletään lokakuun loppua ja kisakausi PK-puolella alkaa olla ohi. On ehkä syytä istahtaa alas ja miettiä kulunutta kautta. Tulevaa ei vielä jaksa eikä pysty suunnittelemaan.....Tavoitteet jotka Tikulle asetin saavutettiin.Tehtiin se IPO 1 koulari omalla kentällä ja omalla maalimiehellä hyvällä tuloksella. Lopulta suoritimme myös IPO kakkosen, se tosin vieraalla kentällä ja vieraalla maalimiehellä. Omalla yhdistyksellä kun ei enää ollut kokeita.  Tikulla siis on kisaoikeus ensi keväänä IPO kolmoseen, ehkä tavoitteeksi asetetaan osallistuminen syksyn rotumestiksiin. Tästä täytyy sitten jutella sen maalimiehen kanssa, kuka Tikun treenaamista jatkaa..... Toivotaan että joku meidät ryhmäänsä ottaa ja saadaan jatkaa harrastusta !

Topilla on maalimies joka on antaumuksella ja täydellä sydämellä panostanut  treeneihin. Topia on tarkoitus tässä vielä hiljakseen treenailla, kunhan saan autoasiat ensin kuntoon. Nyt kun Tikua ei treenata on aika paneutua Topin koulutukseen. Ensi vuodelle Topin tavoitteiksi on asetettu BH koe, miten siitä eteenpäin jää nähtäväksi..... Nyt talvella on tarkoitus tehdä tottelevaisuus kisakuntoon. Puruissa Topi on edennyt suunnitellusti; irrotukset alkaa sujua, haukkuharjoitukset on aloitettu ja pikku hiljaa olisi tarkoitus alkaa tehdä hyppyjä ja hallintaa. Otekäyttäytyminen Topilla on OK, siihen ei suuremmin tarvitse paneutua.

Talvella varmaan keskitytään sitten enempi noihin meidän "tyttöihin" eli Olliin ja Hiluun. Ollille alan vääntämään sitä voittajaluokan tokoa ja Hilu varmaan nousee pian kolmosiin agilityssä. Mitä sitten, se jää nähtäväksi, mutta luulen että Kimillä on Hilun varalle suunnitelmat valmiina. 

Tuleva kausi 2012 on monella tapaa hyvin erilainen - ja se ei välttämättä ole huono asia. Nyt kun olen istunut alas ja miettinyt asioita, olen havainnut, että olen yli kymmenen vuotta keskittynyt oikeastaan täysipainoisesti ja vakavasti koiraharrastukseen. Olen edennyt kuin putkessa ja tehnyt niinkuin minulle on sanottu. Vuosien ajan olen järjestellyt työt siten, että ollaan päästy treenaamaan melkeinpä aina. Tulosta on tullut, mutta on se vaatinut veronsakin. Kulunut aika on ollut upeaa ja tarjonnut mielettömiä fiiliksiä. Kuitenkin pikkuhiljaa on harrastuksesta alkanut tulla aika vakavamielistä puurtamista. Minulle tämä on kuitenkin loppuviimein vain harrastus, ei sen kummempaa. Harrastuksen tulisi antaa voimavaroja muuhun elämiseen.

Yksi ikävä piirre on myös taas jälleen kerran nostanut päätään ja se on se supisuomalainen  takanapäin puhuminen. Kasvatustyötäni  on kyseenalaistettu ja  B-pentue todettu ominaisuuksiltaan huonoiksi. Ovat kuulemma epävarmoja eikä niistä ole kisaamaan IPO kolmosissa. Näin voi toki olla, mutta toivon, että voimme osoittaa puheet vääriksi ja että ensi kesänä IPO kolmosissa kisaa ainakin kaksi kasvattia. Väärän informaation jakaminen ja olettamuksiin uskominen on myös asia, josta en pidä. Jos on pokkaa, niin kysyy suoraan eikä ala olettamaan asioita. Itsekin olen sortunut olettamaan asioita ja se on kostautunut karvaasti. Ikävä kyllä aina näitä besserwissereitä ja hämmentäjiä löytyy joskus vieläpä ihan lähipiireistä. 

Nyt on oikeasti hyvä aika istua ja miettiä mitä haluaa tältä harrastukselta. Se ei ehkä ole sitä "kultaa ja kunniaa" hinnalla millä hyvänsä vaan hyviä fiiliksiä, kouluttamisen iloa ja mahtavia kokemuksia. Paulin uralta pokaaleja löytyy pölyttymästä ihan riittävästi, poikansa ei tarvitse yltää samaan. Tuloksia toki yritetään tehdä, mutta ei hampaat irvessä ja keinoilla millä hyvänsä. Jotenkin tuntuu että tämä harastus on mennyt liian vakavaksi yrittämiseksi ja pikkusieluiseksi vittuiluksi. 

Tulevista pennuista sen verran, että vaikka Olli (Tulikuuma Oljenkorsi) on monen "tietäjän" suunnalta jo ajat sitten mainittu paskaksi koiraksi, niin siitäpä huolimatta sillä varmaan ne C-pennut vielä tehdään. Omasta puolestani mainitsen vain, että ei se voi olla ihan paska koska jälkeläisistäänkin viidellä on jo jotain tuloksia eli ainakin jonkinlaisia ominaisuuksia. Lisäksi Ollilla itsellään on kaikista vastoinkäymisistä huolimatta jonkin verran tuloksia, joiden perusteella voitanee olettaa sillä olevan edes jotain käyttöominaisuuksia.  Itse nopeasti vain vilkaisin tuota käyttöbelgin pentulistaa ja totesin, että siellä on 19 pentuetta ja näistä vain 6:ssa on nartulla IPO tulos..... tai yleensä joku tulos vain 10 nartulla.   Ei siinä mitään, jokainen kasvattaja tekee niinkuin parhaaksi katsoo, se on sitten vain pennunostajan velvollisuus ottaa selvää niistä vanhempien ominaisuuksista. Nyt todellakin on ostajan markkinat !! Pentueita  tuntuu tulevan aika reippaasti ja hieman kyllä mietityttää että löytävätkö kaikki pennut ne hyvät ja harrastavat kodit. Urosvalinta Ollille on vielä auki, mutta ajatuksissa on käyttää urosta jolla on näyttöä ominaisuuksistaan myös tulosten muodossa....... 

Tsemppiä vielä Kaapolle (Jusard´s Boyscout) sinne pohjoisen kokeeseen. Uskon että kyllä tulosta tulee !! Pääasia että koiran kanssa puuhastellaan ja yritetään tehdä tuloksia. Onneksi Kaapolla on hyvä porukka ja koiraan uskova maalimies. Näillä mietteillä talvilepoon !!! Seuraavat uutiset ja mietteet koskevatkin varmaan TOKO ja AGI tuloksia sekä sitten niitä kevään penneleitä..... Jos siis malipentu kiinnostaa kannattaa olla yhteyksissä  [email protected] tai soittaakin saa 040 827 5991. On tää koiraurheilu  ja  ja  ja    !!