Niin, tuli käytyä Paulin kolmansissa rotumestiksissä. Tällä kertaa ne järjestettiin Mäntsälässä hyvissä puitteissa. Arvostelevana tuomarina toimi Fred Tichelaar ja maalimiehinä Björn van Stalle (Hollanti) sekä Jussi "Juhani" Leinonen". Koiria mukaan oli ilmoittautunut 18, joista 16 ilmestyi kisapikalle.

Jäljet oli lauantaina nurmipelloilla. Mä nostin taas tavoilleni uskollisesti myöhäisen ryhmän eli kolmosen ja siinäkin viimeisen jäljen. Vettä tuli päivän mittaan runsaasti ja pellot oli sitten aika lailla vesilammikkoita. Tuukka siinä just ennen meitä vetäsi hienot jälkipisteet 98. Paulin jälki oli siinä samalla pellolla. Hyvin Pauli jäljesti vaikka viimeinen suorakin oli ihan vesilätäkköjä täynnä. Ainoat tuomarin mainitsemat virheet oli: ensimmäisen kulman jälkeen vauhti hievenen kiihtyi ja tokassa kulmassa koira hivenen ylitti jäljen. Ei muuta kommentoitavaa ja pisteet UPEAT 98 !Parhaat jälkipisteet ikinä. Näistä pisteistä iso kiitos Akelle, joka on laittanut Paulin JÄLJESTÄMÄÄN juoksemisen sijaan. Lauantaina oli sitten illalla vielä viralliset harjoitukset. Äkkiä sitä sitten pudottiin maanpinnalle, kun huomasin Paulin tassusta vuotavan verta. Ajattelin ensiksi, että sillä on kynsi  katkennut, mutta vahinko olikin paljon pahempi. Ilmeisesti Pauli oli kisapaikalla (jossa oli lasia joka puolella) jossain astunut lasiin ja oikean etujalan antura oli sitten halki. Eli sunnuntain tottiksiin osallistuminen oli sitten epävarmaa.

Sunnuntai aamuna Pauli ontuikin sitten ihan kunnolla tai siis ei astunut oikealla jalalla ollenkaan. Ei muuta kun jalka kylmään järveen ja kipu ilmeisesti hellitti pikkuisen, koska alkoi jo astua kaikilla nejällä jalalla. Tottikseen sitten päästiin. Seuraaminen ei ollut kauhean hyvää, pysyi kuitenkin mukana. Istuminen, maahanmeno ja seisominen ihan OK. Molemmat luoksetulot oli energisiä ja hyviä loppuun asti. Tasamaa nouto ei ollut voimakas, hyppynouto jo parempi MUTTA A-este noutoon koira sitten karkasi ja se meni sitä myötä puutteelliseksi. Eli ainakin 7 pistettä lähti siitä ja loppupisteet vain 85! Eteenmeno oli OK. Arvatkaa harmittiko !! Olin aivan murheen murtama.

Suojeluosiossa ihme virheet sitten jatkuivat. Hallinta ja otteet oli kyllä hyviä, mutta ensimmäisen piilon kiertoon piti antaa kaksi käskyä ja  kutospiilolla Pauli teki oikein kunnon tökkäsyn. Muuten työskentely oli tuttua Paulia. Pisteet 92.

En todellakaan ollut päivään ja suorituksiin tyytyväinen, vaikka sijoitus olikin ihan hieno neljäs ja taas ykköstulos pistein 275. Nyt kun on aikaa jo kulunut niin täytää olla tyytyväinen. Koira teki taas kipeänä varmasti parhaansa. Kisojen jälkeen käytiin sitten tyhjentämässä verikorva (Korvasta otettiin 3 dl verta) ja tutkituttamassa se haljennut tassu. Kipulääkkeet ja antibioottikuuri sekä koira tauolle. Onneksi oli kauden viimeinen kisa ja nyt levätään ja keskitytään sitten seuraavaan kauteen. Jos silloin saisi kilpailla terveellä koiralla.........