Viime torstaina oli Hyvinkäällä IPO kisa, johon olin Ollinkin ilmoittanut. Tässä hieman "vuodatusta" siitä miten kisa meni. No, menihän se -ihan päin sitä itteään, mutta me tytöt ei kyllä lannistuta. Nyt täytyy alkaa vaan treenaan entistä kovemmin ja yritetään joskus sitten uudestaan. Tässä tarinaa ihan osa-alueittain.

A-osa eli peltojälki

Alo koirat jäljestivät viimeisinä. Alusta oli sellaista sekalaista peltoa, osittain apilaa, vihreää heinää ja olipa siellä kuivaa korttakin. Tuuli oli erittäin voimakasta ja se selkeästi Ollia haittasikin. varsinkin ensimmäisellä suoralla sivutuuli haittasi ja Olli teki ihan turhia tarkistuksia. Ensimmäinen esine jäi peltoon (miinus 10 pistettä); mikä ihmetytti minua suuresti, sillä esineilmaisut on treeneissä toimineet. Kulmissa oli pientä ylitystä ja pari kertaa Olli katsoi tuomaria joka käveli jäljellä mukana. Ihmiset tiellä häiritsivät myös jonkun verran ja niitä oli myös  vähän katseltava. Viimeinen esine onneksi nousi ja saimme kuin saimmekin a-osiosta vielä tuloksen, huonon sellaisen, mutta kuitenkin. 76 pistettä ja pettymys oli melkoinen. No, meillä oli ainakin kisan komein jälkipaalu; kiitos siitä Laineen Mikaelille eli Mikelle. Vai mitä ???

1887461.jpg

Ollin kisajälkeä

1887469.jpg

1887474.jpg

B-osa eli tottis

Seuraaminen meni ihan OK, vaikkei ollutkaan ihan niin hyvää kuin treeneissä. Käännöksissä Olli olisi saanut olla tarkkaavaisempi. Henkilöryhmä meni hienosti ! Liikkeestä istuminen oli OK, tosin tuomarilta tyypillinen lause:"Saisi istua vieläkin nopeammin". Maahanmeno myös olisi saanut olla vieläkin nopeampi, luoksetulo oli hyvä, mutta olisi saanut tulla loppuun asti voimakkaammin. MUTTA MUTTA, sitten tulikin meidän "akilleen kantapää" eli noudot. Edellisissä treeneissä Olli oli jostain saanut päähänsä, ettei se tule tasamaanoudossa luokseni ja A-esteelläkin jäi istumaan sinne harjalle kapula suussa. Niinpä annoin tasamaanoudossa Ollille ylimääräisen "käskyn" (=kehun) kun se oli kapulalla. Tästä huolimatta luokstulo oli hidas ja ote kapulasta huono. Arvosana puutteellinen. Hyppynoudossa takaisin tulo vaiheessa Olli katsoi jotain ihmistä oikealla puolella kenttää ja tästä syystä se ei sitten enää hypännyt takaisin, kiersi hyppyesteen ja oli hidas luoksetulossa, ote huono. Arvosana puutteelinen. A-este noudossa ei mitään isompaa vikaa, ote huono ja olisi saanut olla nopeampi, arvosana muistaakseni tyydyttävä.  Eteenmenossa Olli ei mennyt maahan ja olisi saanut edetä määrätietoisemmin ja nopeammin. Paikallaolo ei huomauttamista. Kun kaksi noutoa menee melkein "nollille" on se jo 30 pistettä miinusta. Saimme kuitenkin "rakkaudesta koiraurheiluun" vielä koulariin riittävät pisteet eli 72.

 

C-osuus

Olli oli ihan hyvin hallinnassa koko suojeluosuuden. Tuli hyvin piilolta kutsuttaessa. Seurasi hyvin pakopaikalle ja meni nopeasti kiinni. Irrotus OK, irrotuksen jälkeen hyökkäyksessä kuormittui, ote kärsi ja Olli äänteli. Irrotus OK. Seurauttaminen pitkään liikkeeseen oli kunnossa. Pitkässsä liikkeessä meni hyvin kiinni, ei jarruttanut vaan hyppäsi hihaan. Tuomarin mielestä Ollin c-osassa pahimpina puutteina oli koiran voimattomuus, huonot oteet, kuormittuminen ja se, että se ei ollut "rauhallinen". Mitään virhettä ei siis tapahtunut koira ei vain ilmentänyt sellaisia seikkoja joita tuomari olisi toivonut. Pisteitä 78.

Kokonaistulos siis vain 226, mutta IP1 koulutustunnus kuitenkin. Pettymys tuo tulos tietenkin oli, mutta ei ehkä kuitenkaan suuri yllätys. Tiesin, että koira on todella keskeneräinen joka osa-alueessa, varsinkin niissä noudoissa. Lisää varmuutta ja kokemusta pitää hankkia vielä. Eikä tilannetta varmaan ainakaan helpottanut se, että Ollilla oli juoksu. Olli on muutenkin herkkä ja nopeasti kaikkeen reagoiva koira, joten juoksu saattoi tehdä siitä vieläkin herkemmän. Itse yritin ohjata Ollia parhaani mukaan ja pysyä rauhallisena, koska jos minä  hermoilen se näkyy varmasti myös koirassa. Kisan jälkeen Olli oli todella väsynyt, kiipesi kainaloon viereen nukkumaan. Siinä tyytyväisenä tuhisi. Silloin viimeistään tuli tunne, että Olli teki joka osa-alueessa parhaansa; se meni täysillä puruissakin, se mitä pienistä rahkeistaan sai irti. Tyytyväinen olen koiraan, se teki parhaansa. Nyt vaan treeniä lisää ja uutta yritystä myöhemmin, kyllä siitä vielä harrastuskoira tulee......