Päivitetäänpä tänne nyt viime viikonlopun kuulumisia. Viime päivinä on ollut niin kiire että heikompia saattaisi jo huimata. Menossa mukana on ollut koirista vaihtelevasti muutama kerrallaan, joten ei pääse koiratkaan tylsistymään vaikka treenitauolla ollaankin….

 Lauantai 17. joulukuuta
 
Lauantaina 17. päivä pääsin aamulla klo 8 yövuorosta ja kiiruhdin kotiin nukkumaan pienet unet. Kello soikin jo yhdeltätoista, sillä Paulille oli sovittu kahdeksi treffit Hyvinkäälle. Jos joku ei jo tiedä, niin Kennel Red Coyotes ja Niin Lindberg pyysi Paulia isäehdokkaaksi tuleville malivauvoille. Pauli siis treffasi Harmaahursti Gaijan, lempinimeltään Kotkon. Treffit menivät mukavasti vaikka keli olikin aivan hirveä. Sveitsin koirakentältä suuntasimme sitten porukalla Hyvinkään koiraurheilukeskuksen halliin, joss Hilulla ja Kimillä oli kolme agikisaa.
 
Hilun tokat kolmosten agikisat….
 
Joopa joo, ei tullut vieläkään ihan nollatulosta Hirmurmelille. Hyvä yritys oli, mutta miestä lie johtuu että aina tulee joku pikku virhe. Hilun tulokset lauantain radoilta oli seuraavat: A rata 10, B rata oli HYL ja C eli hyppäri oli 5. Tulokset löytyy HSKK:n sivuilta http://www.hskk.fi/agikisat.php. Tässä Hilun radat vielä linkkeinä – jos joku haluaa nähdä mitä siellä meni pieleen.
 
A-rata tässä
 
B rata
 
C rata eli hyppäri
 
Nyt pidetään hieman taukoa agilitystä ja varmaan treenataan ja tehdään hienosäätöjä jotta ne nollaradat joskus sieltä napsahtaa. Hyvää Hilun radoissa oli mm. se, että vauhtia on tullut huimasti lisää samoin varmuutta tekemiseen. Enää ei ratahenkilöt ole mörköjä. Myös kontaktiesteet ovat vauhdikkaat ja niitähän on vähän treenattu; vauhdin myötä on sitten hieman täpärällä puomin ylösmeno, aina ne tassut ei siihen kontaktille napsahda.
 
Agikisat sitten hieman venähtivät ja kello olikin puoli yhdeksän illalla kun päästiin hallilta lähtemään. Illalle oli sovittu Topin purutreenit, mutta ajattelin maalimiehen jo lähteneen kotiin… Soitinkin Jennille pahoitellakseni aikataulujen venymistä, mutta ihmetyksekseni Jenni odottelikin meitä vielä kentällä. No, mikäs siinä ! Topi saikin sitten vielä napakat treenit; Kiitos Jenni J Ja kun Topi oli treenattu olikin suuntana Riihimäen ABC ja treffit Vesan kanssa. Vesa toi Paapan pois riijuureissulta. Pappa oli aivan puhki poikki väsynyt ! Kotona oltiinkin puoli yhdentoista aikaan illalla, ei siinä muuta tarvinnut kuin käydä pesulla ja mennä nukkumaan…..
 
Sunnuntai 18. joulukuuta
 
Sunnuntaina Aikku herätti mut jo viideltä aamulla kun oli tarve päästä pissille… Ihan kiva ! No, siinä tunti vierähti ja kömmittiin sitten vielä unille. Herätys kuitenkin jo kello kymmenen ja suuntana Lahti Jokimaan ravirata. PD Lahti järjesti perinteiset kinkkuvedot ja sinne olin ilmoittanut neljä malia mukaan. Kysehän oli siis ”sikajahdista” . Laji aukeaa varmaan parhaiten tapahtuman mainoksesta… http://www.youtube.com/watch?v=0lMPeooBEW4&feature=youtu.be ;-)
 
Ilma oli aika karmea, vettä satoi koko päivän ja oli aika kylmä. Säkki vettyi ja oli painava. Koiria ilma ei haitannut, niillä oli hauskaa. Mun koirista ”kisaan” osallistui Olli lapsineen eli Tiku, Topi ja Hilu. Aikku oli mukana katsojan roolissa, mutta kyllä sitäkin säkin jahtaaminen kiinnosti ! Olli juoksi numerolla 6, Tiku oli 8., Hilu oli 10 ja Topi 12. Hilu ja Topi olivat aivan ensikertaa ottamassa säkkiä kiinni ja ensimmäinen veto oli hieman haparoiva. Sitten kumpikin kyllä kunnostautui ja Topi aivan riehaantui hauskasta lajista. Oli hallinnan kanssa hieman tiukkaa J Olli ja Tiku ovat olleet jahdissa aiemminkin ja senpä vuoksi ne olivatkin meidän laumasta parhaat. Viimeiset juoksut tehtiin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lopputulokset ovatkin sitten tässä:
 
AB Batman oli kyllä aivan omaa luokkaansa. Toiseksi tuli Tuomon ihana AB Obelix. Sitten olivatkin mun malit sijoilla 3-6 ! Tiku ja Olli ei paljoo hävinny kakkossijaa ja nää voittajathan on muuten semmoisia koiria jotka ovat treenanneet tätä lajia jo vuosia !! Tämä on näille amerikan bulldogeille ns. oma laji jossa kisaavat ja siten myös treenaavat. Mun maleille tää on vaan hauskuutusta !!
 
Sikajahdissa oli niin paljon osallistujia että päivä venähti aika pitkäksi… Niinpä mulle tulikin aika kiire ehtiä vielä käydä kotona viemässä osa koirista kotiin ja jatkaa sitten Ollin kanssa kohti Rima hallia ja aksatreenejä. Ehdittiin kuitenkin hyvin aksaamaan ja Olli on alkanut tajuamaan senkin lajin. Nyt alkaa pysymään rimat ylhäällä ja Olli alkaa taipua myös mun ohjaukseen. Kovin raakileitahan me siinä lajissa ollaan, mutta parhaamme tehdään ! Meillä on hyvä koutsi joka jaksaa opettaa kaikkia hienoja ohjaustekniikoita. Jopa minäkin alan nauttia Ollin kanssa touhuamisesta. Kotona oltiin sitten taas vasta illalla klo 21. Pikapikaa piti mennä taas nukkumaan koska maanantaina olisi kello soimassa jo 04:00. Maanantaina suuntana Tallinna !!
 
Maanantai 19. joulukuuta
 
Maanantai meni sitten äidin kanssa Tallinnassa. Takaisin Riihimäellä oltiin illalla kuudelta. Aamulla olin jo tuonut mukanani Mimmin, koska Janitalla ja Mimmillä oli maanantaina aksatreenit, tosin treenit muuttuivat harkkaajien epävirallisiksi kisoiksi. Veljeni oli vienyt likat treeneihin ja sieltä palatessaan Janita ensimmäiseksi hihkaisi että ”Mimmi jää vielä hoitoon!!! Heillä on työkeikka keskiviikkona Hämeenlinnan Mustissa ja Mirrissä… ” Juu juu, Mimmi siis jäi Janitalle ja minä jatkoin matkaa kotiin !
 
Tiistai 20. joulukuuta 11
 
Tiistai oli sitten työpäivä. Virkapaikalle klo 7:00 ja töiden kimppuun !! Mukaan töihin lähti aamulla myös Pauli. Suurensin sille takahäkin ja lämmikkeeksi laitettiin RutiRexiä, Papalle toppaloimi päälle ja menoksi. Pauli oli otettava mukaan koska sillä oli treffit Kotkon kanssa ! Ruokatunnilla kävin ulkoiluttamassa Paulin ja hän sai myös herkkua (maksalaatikkoa) jotta jaksaa peuhata Kotkon kanssa. Klo 15 sain sitten Vesalta viestin että hän käy Paapan autosta hakemassa ja vie heille. Itse lähdin töiden jälkeen Hämeenlinnaan. Hämeenlinnasta piti hakea tavaroita Tallinnan koiratarhalle sekä meidän koirille hirvenluita. Samalla sain treffata yhden kasvatin (Jusard´s Boo) ja oli kyllä ilo nähdä koira !! Kiitos vaan Sennille hyvästä koiranpidosta.
 
Hämeenlinnasta sitten ajoin hakemaan Paulin kotiin koska ihan vielä ei ollut tärpännyt. Yritystä oli jo, mutta näytti siltä että ei ihan tärppipäivät vielä. Kotona oltiin sitten taas myöhään. Pimeässä pilkottiin hirvenluut ja pakkasin sitten vielä omat tavarani lähtemään Tallinnan tarhalle.
 
Kiirettä on pitänyt kuten kirjoituksesta voi havaita. Eikä ne kiireet tunnu ihan pian loppuvan ! Nyt vielä jatkuu tämä astutusprojekti ja treffailu Kotkon kanssa. Lisäksi vielä on aika paljon kaikkea hommaa tässä pitkien työpäivien lisäksi. Kaiken tekee ankeaksi vielä se että maa on musta ja vettä ripsii melkein joka päivä! Talvi antaa edelleen odottaa itseään……