Tänään käytiin sitten pitkästä aikaa epiksissä ! Mimmi ja Janita starttasivat maksi mölleissä ja koirakko Kim & Hilu päättivät avata "virallisen" kisaamisuransa myös maksi mölleissä.  Myös Paappa pääsi tuulettumaan kun Vesa ystävällisesti lupautui Paapan kanssa hömpöttelemään !

Janita on treenannut Mimmiä ja vuosia, mutta eivät ole vielä uskaltautuneet oikeisiin kisoihin.... ehkä tänä syksynä olisi jo aika.... Kim taas on treenannut Hilua vasta muutaman kuukauden ja Hilun nuoruudesta johtuen eivät ole edes yrittäneet mitä kisaratoja. Tänäänkin tavoitteena oli vain katsoa mikä Hilun taso on ja pystyykö se tekemään yhdessä Kimin kanssa rataa kun ympärillä on häiriötä. Ja mölliradallakin on niitä kontaktiesteitä, joita Hilu ei siis ole periaatteessa vielä tehnyt. Jännitystä oli siis ilmassa 

Kuuma ja helteinen keli teki päivästä haastavan. Mimmiä kuumuus ei yllättäin tuntunut vaivaavan mutta Hilu oli hieman ponneton. No, taisi mennä väsymyksen puolelle pelkästä stressistä, ei niinkään kuumuudesta. 

Paappa ja Vesa mökelsi radalla oikein huolella. Taisi kuumuus vaikuttaa molempiin  Hyllyhän se sieltä taas tupsahti. Janita ja Mimmi teki todella hyvän ja nopean eka radan; oisko ollut että vaan yksi kielto pääsi tulemaan... AIka oli kyllä huiman nopea. Tokalla radalla sitten Mimmillä oli vauhtia niin että siihen mahtui myös niitä virheitäkin, ei tosin paria enempää. Hilulla eka rata kaatui harjoittelemattomaan kontaktiesteeseen eli puomiin. Puomia vaikeutti myös se, että tuomari seisoi kontaktipinnan vieressä ja se oli liikaa Hilulle. Hän lähti kentältä etsimään mammaa avuksi. Hilu pyydystettiin ja lähetettiin takaisin radalle ja Kimillekin oli ilmestynyt pallo käteen joten loppu sujui sitten virheettä. Toinen rata olikin sitten Hilulta puhdas nollarata, myös se puomi sujui jo kuin kokeneemmaltakin tekijältä ! Kim vaikutti ihan tyytyväiseltä Hilmuuriin, vaikka koirasta olikin se "puhti ja raivo" poissa. Aikoja en tiedä, mutta kapasiteettia jäi kyllä käyttämättä.... Loppujen lopuksi Kim ja Hilma voitti maksi möllit ja Janita ja Mimmi oli hyvät kakkoset !! Aivan super hienoa. Nyt vaan molemmille koirakoille lisää treeniä ja kohti virallisia kisoja !