Lahdessa 22.5 kävimme testaamassa malien soveltuvuuden PD lajiin Taas saatiin uusi aluevaltaus Paapalle ja Ollille. Tikulle ja Topillekin tulevaisuus näyttää hyvältä, vaatii vaan vielä vähän treeniä   Mistä siis oikein on kyse ?? Tässä tekstiä joka on kopioitu virallisilta PD sivuilta

"Powerdog-voimakoira. Nimestään huolimatta kyseessä on tietyn tyyppisille koira yksilöille suunnattu koiraurheilu muoto, rodusta tai koosta riippumatta. Powerdog Triathlon on laji, jossa mitataan koiran henkistä ja fyysistä voimaa. Silti vaarantamatta koiran fyysistä tai henkistä terveyttä. Lajit tapahtuvat koiran ehdoilla ja tarkkoja turvamääräyksiä noudattaen. Lajit eivät kuormita koiraa fyysisesti, kovinkaan merkittävästi. Lajien tarkoitus on mitata koiran suorituskykyä henkisellä ja fyysisellä tasolla, ei niinkään kehittää näitä ominaisuuksia.Tästä syystä vedettävät painot on kevyitä ja suoritukset lyhyitä.

PD:ssä koirat voivat toteuttaa perusviettejään LUVAN kanssa, painotus sanalle LUPA. Arkielämässä päätämme monia asioita, joita koiran on sallittua tehdä. Koira ei saa vetää hihnassa, repiä sohvatyynyjä, juosta autojen perässä ym.asioita, jotka helpottavat arkea.  YHTEISKUNTAKELPOISUUS on koiran pidon kannalta hyvin tärkeä asia. Rotua valittaessa, joka on ns. ladattu ominaisuuksilla TAISTELU, SAALISTUS, VOIMA ja SITKEYS.On kannettava vastuu koiran saattamisesta yhteiskuntakelpoiseksi yksilöksi. Tämä ei tarkoita määrätietoista viettien tuhkahduttamista, koska silloin on valinnut väärän rodun, tuntematta rotumääritelmää ja alkuperäistä käyttötarkoitusta.

Mikäli juuri sinun koirasi haluaa tulla PD koiraksi ja tunnet PD:n soveltuvan koirallesi. On siis
huolehdittava, että koiraasi voidaan turvallisesti arvioida vapaana ihmisjoukossa. Ihmisagressiivisuus on ehdottomasti pois sulkeva tekijä PD kentiltä. Koiran on oltava ns. hanskassa, tämä ei tarkoita mitään toko suoritusta kentällä, luoksetulot ja irroitukset ovat koiran hallinnan perusasioita.

Sikajahti, tämä tunteita herättävä laji ja ennakkoluulot sitä kohtaan. Nimestään huolimatta sikajahti on viehejuoksua, jossa koira saalisvietin laukaisemana ampaisee säkin perään. Arkielämässä, emme halua koiramme jahtaavan ja nappaavan hampailla mopoilijoita ym. liikkuvia asioita. Kiellämme, koulutamme koiria olematta reakoimatta näihin, vaihtelevalla menestyksellä. Jokainen meistä varmaan heitää palloa, keppiä ym. esineitä, joita koira saa luvan kanssa jahdata. “SIKA”, on vastaavanlainen lelu, jota SAA purra. Ehdollistamme, opetamme koiralle asioita, joita saa jahdata ja purra. Sikajahti on laji, jossa annamme luvan koiralle ottaa “LELU” kiinni ja palkitsemme kehumalla koiran. Saalisviettinen koira tuntee itsensä tärkeäksi ja positiivinen suhtautuminen “SIKAAN” vahvistaa, ehdollistumista. Kyseessä on siis opetettu leikki, jonka laumanjohtaja hyväksyy."

Tuo siis virallisilta sivuilta. Ensiksi kokeeseen astui Olli tyttönen - ja hyvin se pärjäsi  Sai tuloksen jolla saa suoran pääsyn SM kilpailuun asti. Paappa oli varsinainen tähti !! Paulin paras osio oli ehdottomasti MP, jossa vedetään hampailla patukkaa ja kilot mitataan. Pauli veti 135 kg suorituksen !!

Tässä Pauli aloittaa suorituksensa ns. voimakelkalla. Hienosti Pappa odottaa tuomarin valvovan silmän alla

Ja tässä sitten ollaan jo täydessä vauhdissa !! Vanhakin vielä jaksaa

Seuraavana oli se Paulin bravuuri eli MP. Suojelukoirallehan tuo ei ole homma eikä mikään ! Pappa vetäisi kiloja 135 !! Ei huono.

Täydellä otteella se vetää ja muuten tunteella, silmät kiinni !!

Tässä tuomari tarkkailee vaa´an lukemia jotta saadaan tulos.

Loppuun asti Pappa jaksoi laittaa kaiken peliin .

Mahtava päivä; molemmille kisatulos jolla pääsee suoraan SM kokeisiin. Tikulla oli liian jännää voimakelkan kanssa ja siitä tuli hylky, muuten tulosten puolesta olisi poika päässyt suoraan arvokisakoiraksi kanssa. No Tikun ja Topin kanssa treenataan lisää ja kyllä niistäkin tuohon hommaan on, taatusti. Topi teki suoritukset treenimielessä ja hyvän tuloksen sekin sai !! Malinoisista on siis tähänkin lajiin ! Monipuolisia kun ovat....