Käytiin Ollin kanssa rotumestistokoissa. Tarkoitus oli hakea se viimeinen AVO luokan ykkönen ja saada se TK2 koulutustunnus, mutta mutta…..
 
Ennen kisaa ei päästy paljoa treenaamaan koutsien kanssa, joten yksin väänsin jotain liikkeitä. Etukäteen huolta tuotti luoksetulo (vauhti ja pysäytys) ja nouto (kapulan kanssa paluu). Niitä sitten yritin parannella.
 
Kisa alkoi paikkamakuulla, jota ei ole päästy treenaamaan. Ollin viereen tuli sheltti ja pelkäsin etukäteen tuon koiran lähtevän paikallaolosta. No, jätimme koirat, Olli jäi hyvin maahan. Menimme piiloon ja sinne kuulin aikamoista vinkunaa; ajattelin että Olli siellä vinkuu !! Meni hetki ja tuomari pyysi sheltin omistajaa menemään kytkemään koiransa. Hän tuli koirineen sinne piilolle ja vinkuna loppui siihen. Ajattelin, että Ollia oli häirinnyt se sheltti ja nyt tilanne OK. Palasimme koirien luo ja Olli oli tosi skarppina just sillä paikalla ja asennolla jolla sen jätin. Yllätyksekseni tuomarin arvio Ollin paikkamakuusta oli arvosana 6. Oli kuulemma liikkunut ja äännellyt kovasti. Jep, ei hyvin alkanut. Kehästä poistuttuamme kuulin, että se oli ollut se sheltti joka siinä oli vinkunut !!! Ollilta kuitenkin otettiin pisteet  No, sille ei voi mitään……
 
Liikkeet sitten. No, seuraamiset meni mielestäni hyvin. Olli oli äänetön eikä pomppinut yhtään. Koutsitkin sanoi että Olli oli todella tasapainoinen. Siitä huolimatta arvosana 8.
 
Maahanmeno oli OK siitä pisteet 9.
 
Luoksetulossa Ollilla oli kiva vauhti, mutta ei sitten pysähtynyt seisomaan, siis ei kunnolla. Kyllä se jonkinlaisen pysäyksen / hidastuksen teki, mutta tuli sitten heti luo. Tästä ansaitusti vain 5.
 
Seisominen oli aivan täydellinen, arvosana 9.
 
Noudossa äänteli lähdössä hieman, tuli hitaasti luo ja SUORAAN SIVULLE  Siis saa tulla suoraan sivulle, Olli vaan ei ikinä ole tullut suoraan sivulle ….. Arvosana 7.
 
Kaukokäskyt. Tää on Ollin bravuuri. Teki hienot asennot eikä liikkunut milliäkään. EN ymmärrä miksi arvosana vain 7,5  Se oli muidenkin mielestä niin upea liike että…… Jos pisteet meni siitä että istu käskyssä näytän kädellä ylöspäin niin jo on nipottamista, ymmärtääkseni niin saa tehdä eikä koskaan ole muut siitä rankaisseet. Tätä tuomiota en hyväksy !
 
Estehyppy oli priimaa ja pisteet siitä 10.
 
Kokonaisvaikutus oli kivasti kuitenkin 9
 
Loppupisteet 150,5 ja 4. sija. Hieman harmitti, mutta koska Olli oli hyvä (siis todella hyvässä mielentilassa) en voi olla kauhean pettynyt. TOKO nyt on semmoinen laji jossa pisteet menee mitä ihmeellisimmistä asioista vähän tuomarin mieltymyksen mukaan. Ja kisarutiinia me tarvitaan molemmat lisää !! No, sitähän nyt tulee kun joudutaan tahkomaan sitä viimeistä AVO ykköstä oikein kunnolla. Nyt viimeistään mulla ei sisu anna periksi, ehei nyt kyllä haetaan se TK 2 vaikka siinä menis pari vuotta !! Mottona siis: Periksi EI anneta !! Ei vaikka se vähän haasteellista onkin tokoilla tuommoisen viettipommin kanssa
 
Kivaa oli tavata vanhoja tuttuja ja saada uusia tuttuja belgiharrastajien porukoista ! Mukavaa oli seurata kisoja ja havaita se leppoisa tunnelma ! Kaikki osasivat ottaa tuomareiden tuomiot suuremmin niitä surematta; TOKO kun on aika eksoottinen arvostelulaji. Siellä arvostetaan aivan eri asioita kuin PK-lajeissa…… Ja se täytynee vaan hyväksyä !! Matka jatkuu kohti seuraavia kisoja.