Jaa-a, kirjuutellaanpa taas hieman meidän suurlauman kuulumisia ;-) Kuten kerrottu, on meille muuttanut pieni 12 viikkoinen raitapaita, jota Riiviöksi ja Rinsessaksikin kutsutaan. On se kumma miten aika vaan kultaa muistot !! B-pentueen syntymästä on kulunut 2,5 vuotta ja ei sitä muistanut, miten rasittavia pennut (tai yksikin pentu) voi olla. Tällaista nyt ei kasvattaja saisi sivuilleen kirjoittaa, mutta tehdään nyt tämäkin virhe !!

Eli on se vaan raskasta tuollaisen pikkuriiviön kanssa. Se pitää huomioida ihan eritavalla kuin nuo isommat. Hän syö kolme ateriaa päivässä isojen yhden sijaan. Pentunen nukkuu pikku torkkuja ja herättyään on aivan mielettömän energinen; tuhoaa kaiken ja pureskelee kaikkea. Onneksi meillä on Topi joka jaksaa leikkiä ja kestää nuo pennun raivarit. Muuten sitä joutuisi itse leikittämään riiviön. Tässä kuvatodistetta että ne oikeesti tulee toimeen !!
 
 
 
Oma tarinansa on sisäsiisteyden opettaminen. Reilun kahdenkymmenen vuoden kokemuksella tiedän kyllä että se sisäsiisteys hoituu ajan ja kärsivällisyyden kanssa. Kyllähän se jo nyt pääosan tarpeistaan tekee ulos, mutta silti niitä vahinkoja tulee matoille ja lattioille ihan riittävästi !! Talouspaperia ja Tolua menee…
 
Toisaalta tuollaisen reippaan, sosiaalisen ja pirteän pennun kanssa on niin kiva touhuta. Se oppii niin nopeasti asioita ja on innokas. Kaikista ihaninta on se, kun se kiipeää syliin ja pitää semmosta onnellista tuhinaa, painaa päätään syliin ja on onnellinen kun saa olla sylissä. Näin sitä suhdetta ja luottamusta luodaan. Tämä aika on ihan parasta aikaa opettaa pennulle asioita ja se tulee hyödyntää maksimaalisesti ! Se apinoi jo niin täysillä noiden isojen koirien juttuja, rimputtelee niiden perässä pihalla. Onneksi lauma on ottanut Rinsessan hienosti vastaan – ja siis varsinkin Topi on onnessaan kun sai oman seuraneidin jonka kanssa saa elää ”lapsuutta” uusiksi. Ne on (ja niistä tulee) aivan super mahtava pari.
 
Näistä pentuasioista lisää…. Pauliahan pyydettiin jalostukseen ja tutustuminen Harmaahursti Gaijaan on jo tehty. Ensi viikolla pitäisi olla nartulla tärppipäivät ja silloin tiedämme onnistuuko astutus vai ei. Lauantaina menemme vielä Gaijaa moikkaamaan ja tunnustelemaan missä vaiheessa juoksut ovat. Tästä pentueesta on muutama harrastaja ollut jo kiinnostunut. Itse otan siis mahdollisesti tulevasta pentueesta pennun ja sijoitan sen luotettavalle harrastajalle. Tarkoituksena tietenkin mahdollinen jalostuskäyttö tulevaisuudessa. Nämä pennut kun ovat taustoiltaan mielenkiintoiset (mm. 8 polveen asti Elgos vapaat) Pentueen sukutaulun löydät linkistä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN29837/01&ReknoE=FIN20045/08
 
Ollin tulevasta astutuksesta sen verran, että sitä ei ole vielä kokonaan unohdettu, sillä jos hyviä varauksia tulee riittävästi Olli astutetaan. Uroksesta en kerro vielä enempää kuin että, jos suunnitelmat ja lupaukset pitävät, niin se tulee olemaan yksi Suomen huippu IPO koirista, terve niin lonkiltaan kuin selästäänkin ja on erinomaisen luonteen omaava ! Ollin pennuttaminen ei kuitenkaan ole minulle mikään prioriteetti; kuten olen aiemminkin sanonut, en ole mikään ”kasvattaja”. Ei ole tarkoitus tehdä pentuja vain sen vuoksi että niin ”pitää tehdä”. Pentuja tehdään jos ja kun harrastajat ovat vailla hyviä harrastuskoiria. Pennuille pitää löytyä mahdollisimman hyvät kodit. Niiden ei ole tarkoitus jäädä kasvamaan pentulaatikkoon ja joutua sitten ties millaisiin koteihin. Nyt Käyttöbelgi.infon pentulistalla http://www.kayttobelgi.info/kasvatus.php on järjettömän paljon pentueitam osa jo astutettu ja osa vielä suunnitteilla. Paljon Ollin tilanteeseen vaikuttaa se, miten suunnitellut pentueet toteutuvat ja miten hyvin pennuille löytyy koteja. Näitä valintoja on helppo tehdä kun tämä malinoiskasvatus on minulle vain ihana harrastus.