Kesä 2011 on ollut todella tapahtumarikas, niin hyvässä kuin pahassakin, ja kiireinen. Kesäkuu oli kesälomaa ja se touhuiltiin täysin koirien ehdoilla. Niistä tapahtumista on jo Blogissa jotain turinaa. Loman jälkeen oli paluu töihin. Töissä ei sitten lopulta tarvinnut olla kuin neljä päivää ! Ja syy on tässä

 
 
 
Selitys lienee paikallaan. Olin Ollin kanssa taas kokeilemassa hakua ja sehän tietenkin tarkoittaa myös maalimiehenä olemista. Ollessani yhdelle koiralle piilossa, sattui palkkaustilanteessa pieni vahinko. Olin ottamassa narupallosta kiinni kun koira toi sitä minulle halutessaan leikkiä. Jotenkin siinä sitten kävi niin että koira törmäsi oikean käden nimettömääni ja se kääntyi ympäri. Sormi mustui ja turposi välittömästi. Ajattelin, että ei siinä sen kummempaa, mutta seuraavana päivänä oli pakko mennä lääkäriin ja röntgeniin. Lopputulos oli se, että sormi oli murtunut ja vaati kipsauksen ja siten tuli sitten viisi viikkoa sairaslomaa. Olin siis ”lomalla” myös heinäkuun puolivälistä elokuun puoleen väliin.
 
Kun käsi oli kipeimmillään ei sillä juuri voinut tehdä mitään.  Topin purettamiset jäivät kokonaan tauolle koska en pysty sitä yhdellä kädellä ohjaamaan. Tikua pystyttiin treenaamaan yhdellä kädelläkin. Sairaslomalla kävin kolmena päivänä maalimiesleirilläkin. Siellä Pauli sai pureskella maalimiehiä jokaisena päivänä pariinkin otteeseen. Korttikokeessa Paappa sai vastaansa keski-Suomen ison miehen eli Veskun. Se oli Papparaiselle kova paikka, mutta kisaliikkeet tuli tehtyä – viimeisen kerran Paapan elämässä !! Nyt ne ovat taakse jätettyjä juttuja. Tässä  Pauli ja Vesa piilolla.
 
 
Ja sitten sivukuljetusta.
 
Leirillä sitten huomasin myös sen Paulin vasemman tassun patinkin ja heti leiriltä kotiuduttua oli lääkäriin meno. Onneksi hätäilin suotta; patti poistettiin, Pauli tutkittiin perinpohjaisesti (= todettiin terveeksi ja hyväkuntoiseksi) ja patologin lausunto oli, että kyse ei ollut mistään syövästä tai muusta. Että mä olin onnellinen. Nyt Pauli on jo toipunut leikkauksesta ennalleen, tikit on poissa ja vauhti on palannut ennalleen. Agikisojakin on katseltu ;-) Tässä kuva vielä pöllyssä olevasta leikkauspotilaasta.
Täytyy muuten todeta, että kyllä Pappa on mainio. Lääkärissä röntgenkuvat saatiin otettua ilman rauhoitusta. Ja antoipa nätisti lääkärin nostella itseään pöydälle ja pois, kun mulla oli se kipsi enkä itse pystynyt nostamaan.
 
Elokuun 6. päivä oli sitten vuorossa rottweilereiden Kellokisat, joihin piti lähteä katsomaan kun kerran kotikylillä olivat. Kisoissa oli isojen kisojen tuntua kun koirakoita osallistui niin monta. Ja oli kiva tavata taas ystäviäkin – ja saada muutama uusikin koiratuttu !! Seuraava viikonloppu vierähtikin sitten Lahdessa palveluskoirien Suomen Mestaruuskisoissa. Siellä olin jokaisena päivänä. Yhtään ei ollut haikea mieli, vaikka ei itse kisannutkaan. Vuodesta 2006 vuoteen 2010 tuli joka vuosi SM:ssa kisattua joten nyt oli nautinto vain katsella. Perjantaina auttelin harjoituksissa oman treeniryhmän koirakoita. Lauantaina en mennyt katsomaan IPO koirien jälkiä vaan katselin kisakeskuksessa kansallisten lajien koirien tottiksia ja moikkailin tuttuja. Kyllä oli pettymys nuo kansallisten lajien tottikset, vaikka toki sielläkin oli huippupisteitä, pääosa kuitenkin aivan ala-arvoisia tuolle tasolle. Sunnuntaina Lahdessa oli sitten IPO koirien B ja C osuudet. Kyllä oli jännää kun Krista ja Poju olivat ihan kärkikamppailussa – ja jännitystä pahensi vielä se että koirakko oli vielä ehdolla MM joukkueeseen !! Lopulta hienosti meni; SM pronssia tuli ja joukkuepaikka Saksaan IPO MM kisoihin.
 
Sitten elokuun puolivälissä olikin jo aika palata töihin. Sairasloma oli tapahtumia ja menoja täynnä, aika minuuttiaikataululla siinä välillä mentiin. Ollilla on nyt vain TOKOiltu ja kisatkin ovat tulossa. Tavoitteena nyt se TK 2 koulari. Tikulle on myös kisat katsottu, mutta jälki ei oikein kulje. Tiku on semmonen pällistelijä ja hyörijä jäljillä että oikein tuskastuttaa, varsinkin kun vertaan Topin rauhallisuuteen ja tarkkuuteen. Tikun tottis alkaa olla hyvällä mallilla, tasamaanoudossa on hieman rakentamista. C-osa on myös kunnossa, hyvä hallinta ja otteet ja ennenkaikkea asenne suojelutyöhön on hyvä ! Tässä kuva kuinka asenteella Tiku seuraa
 
Hilu on treenannut agilityä, tosin kesälle osui se pakollinen juoksutauko. Kontaktit Hilulla on vielä vaiheessa mutta muuten ihan lupaavalta vaikuttaa. Kisoista on jo kaksi nollavoittoa ykkösluokasta ! Hilusta lisää voit lukea (ja katsoa kisavideotkin) tuolta PentuBlogin puolelta. Tässä nyt kuitenkin yksi kuva Hilusta sysksyisellä olkipellolla. On se nätti tyttö !
 
 
 
Ja laitetaan nyt pari kuvaa vielä Hilusta ja Topista. Ne ovat hyvä parivaljakko, tykkäävät toisistaan ja saavat hyvää liikuntaa !!
 
Ja tästä havaitsee sen kokoeron uroksen ja nartun välillä !!
 
 
Kesään mahtui hyvien asioiden lisäksi paljon negatiivista ja huonoakin. Toukokuussa sijoitusnarttu Jusard´s Betty Boop kuoli tapaturmaisesti jäätyään hevosen tallomaksi ja tapaturman seurauksena myös tuonti jalostusuroksemme Malisko Ilan jouduttiin lopettamaan. Ilanin kuolema oli suuri pettymys, sillä olihan se ominaisuuksiltaan ja terveydeltään todella hyvää jalostusmateriaalia ja olisinkin varmasti astuttanut Ollin Ilanilla nyt kesällä. Mutta toisin kävi ! Ollin pentusuunnitelmat oli sitten nöyrästi siirrettävä ensi kevääseen…..
 
Tässä näitä pikaisia päivityksiä. Nyt kun työt alkoivat on aikaa tehdä näitä päivityksiäkin hieman säännöllisemmin. Paljon on tapahtumia tulossa syksylle. Hilu jatkaa kisaamista agilityssä, Tikullekin on IPO kisat katsottu, Topi jatkaa treenejä tullakseen IPO koiraksi, Olli tokoilee ja Pauli on hyvävoimaisena myös kisaamassa agilityssä. Tapahtumia ja kiireitä siis riittää !