Hieman taustaa otsikolle…..  Paulillahan todettiin tammikuussa 2009 patti oikeassa etujalassa. Tuon syyn vuoksi menimme lääkäriin, joka totesi patin olevan jonkinlainen kasvain. Patti poistettiin ja lähetettiin patologille lausuttavaksi. Tuomio oli murskaava; erittäin aggressiivinen syöpälajike. HauMaun syöpäspesialisti antoi silloin Paulille elinaikaa maks 9 kuukautta. Hän sanoi silloin että ko. syöpä ei ole perinnöllinen, joten uskalsin käyttää Paulia myös jalostukseen, halusinhan itsekkäästi itselleni Paulin pojan. Tuosta ajasta ja ajatuksista voi käydä lukemassa Blogista 2009 vuodelta  http://hhcbang.vuodatus.net/blog/archive?&y=2009&m=01

 

No, nyt elämme vuotta 2011 ja Paappa elää ja voi hyvin. 10 vuotta on jo mittarissa ja Paappa on elinvoimainen kuin mikä; siitä todistuksena mm. se että PiiPaa teki puruliikkeet kolmena päivänä peräkkäin kuin nuoret jannut konsanaan !!

Syy miksi nyt aloin kirjoittamaan aiheesta on se, että huomasin Paulilla vasemmassa tassussa patin jota ei aiemmin ole siinä ollut. Pahat muistot nousivat mieleeni. 

Maalimiesleiriltä heti soitin ajan Etelä-Hämeen eläinlääkäriasemalle ja tilasin ajan Paulin jo aiemmin leikanneelle eläinlääkärille Jan Ivenille. Tänään perjantaina kävimme sitten Ivenin luona pattia näyttämässä. Jälleen kerran meidät otettiin hyvin vastaan. Jan muisti Paulin tapauksen ja suhtautui asiaan vakavasti. Hän halusi ottaa Paulista keuhkoröntgenit nähdäkseen että onko syövän etäpesäkkeitä jo keuhkoissa. Tämä oli erittäin ymmärrettävää, olihan edellisestä diagnoosista jo reilut kaksi vuotta aikaa. Keuhkokuvien lisäksi tietenkin kuvattiin myös tuo vasemman jalan tassu. Paulia ei tarvinnut rauhoittaa, Pappa oli ikänsä mukaisesti erittäin charmantti. Antoin lääkärin nostaa itsensä pöydälle ja sieltä alas eikä hötkyillyt muutenkaan, pusuja vaan tarjoili.

Tulokset olivat että imusolmukkeet ovat normaalit, tassussa pehmyt osauudismuodostuma, ei invasoitunut luihin. Keuhkoissa ei etäpesäkkeitä. Verikokeet myös normaalit. Verikokeiden tulokset tässä :

B-HKR Hematokriitti  48,6 ( viitearvo 37-55)

B-LEUK Valkosolujen kokonaismäärä 6,39 (viitearvo 5,5- 16,9)

C-AFOS alkalinen fosfataasi 69 (viitearvo 23-212 U/L MAKSA)

C-ALAT alaniiniamonotransferaasi 31 (viitearvo 10-100 U/L MAKSA)

C-CA kalsium 2,4 (viitearvo 1,98-3,00)

C-CREA kreatiini 124 (viitearvo 44-159 MUNUAINEN)

C-UREA urea 6,4 (viitearvo 2,5-9,6 MUNUAINEN)

= veriarvot normaalit

Lääkärissä Pauli painoi piirin alle 30 kiloa ja muutenkin lääkäri totesi Paulin erittäin hyväkuntoiseksi. Hyvillä mielin sovimme leikkausajan ensi viikon torstaiksi klo 13.30 jolloin poistetaan tuo mystinen patti  ja lähetetään se patologille.

Lääkärin  jälkeen Pauli pääsi uimaan ja ruokakin oli normaalia parempi. Halauksia se on saanut kiitettävästi. Lauantaina suuntaamme jälleen maalimiesleirille, jossa Pappa pääsee ehkä taas kiusaamaan maalimiehiä ! Se on kyllä semmonen SUPER PAPPA että ei toista. Se on lääketieteellinen ihme sekä ihmeellinen purukoira; näyttäkää mulle vastaavat tulokset omaava 10 vuotias koira joka edelleen pystyy tekemään V:n purusuorituksia, jopa useita samana päivänä !!! Siinä sitä on nuoremmille tavoitetta.