On nyt suunniteltu loppuun eli urosvalinta on tehty. Pentue tulee siis yhdistelmästä M-09, RM-09 IPO3 MECBERGER FRGUSON & IPO3 TULIKUUMA OLJENKORSI 

Asia on sovittu "Joukon" omistajien kanssa ja nyt sen voi virallistaa. Urosta Ollille mietin ja etsin pitkään. Kriteerithän olivat mm. seuraavat: 

- uroksen pitää olla kotimainen ja sellainen jonka tunnen mahd. hyvin.

- terve (onkat A/A, kyynärät 0/0 ja täysi hampaisto)

- luonne ehdottomasti hyvä hermorakenne, tasapainoinen ja "vahva".

- hyvä puruote ja ominaisuudet suojeluun muutenkin kunnossa

No, Jouko täyttää kaikki ylläolevat vaatimukset. Jouko ja ohjaajansa Jaani treenaavat samassa treeniryhmässä kuin minäkin ja olen jo parin vuoden ajan saanut seurata Joukoa hyvin läheltä. Treeneissä se on mennyt valtavasti eteenpäin ja se näkyy myös kisatuloksissa. Jouko on tehnyt kuluneella kisakaudella todella hyviä, vahvoja ja voimakkaita C-osan suorituksia. Kuten esim. Saksassa FMBB:n MM kilpailuissa ja Suomen Mestaruuskokeissa 2010 Raisiossa. Jouko on todella hyvähermoinen koira ja toivonkin että se ominaisuus periytyisi.  Jos kaikki menee suunnitellusti niin Jouko tasapainottaa Ollin hektisyyttä ja tuo parempaa hermorakenetta jälkeläisiin. Jouko on myös suurehko, mutta onneksi Olli on pieni ja pippurinen. 

Mielenkiinnolla odotan mitä Jouko tulee jättämään C-pentueeseen. Ollin edelliset pennut Paulin kanssa ovat ominaisuuksiltaan todella hyviä, mutta joissakin yksilöissä on juuri tuota Ollin hektisyyttä ehkä hieman liikaa... 

Joukon suorituksia ennen astutuksia voitte käydä vielä seuraamassa kisa-areenallakin belgianpaimenkoirien Rotumestaruuksissa Kuusankoskella lokakuussa ja todeta itse millaisesta koirasta on kyse. Mielestäni Jouko on yksi tämän hetken Suomen huippuja  ( M-09, RM-09, SM 2010 4.sija, FMBB 2010 9. sija ) !!  

Kuvassa Jouko FMBB IPO MM kisoissa Saksassa.

 

Alla Jouko PK SM  kisoissa 2010.

 Ja samoista PK SM kisoista Ollin tyylinäyte pitkästä liikkeestä.