Niin, tuommoisessa mukavassa tapahtumassa päästiin pyörähtämäään 31.3-1.4.2012. Tämä tapahtuma oli koulutustilaisuus 1-3 vuosikurssin maalimiesoppilaille ja IPO koiranohjaajille. Kouolutuspaikkana toimi koiraurheiluhalli JAT-Tila Jyväskylän raviradan kupeessa. Tässä tilaisuuden järjestelyistä vastanneet Elina ja Vesku.



Maalimiesoppilaiden kouluttajina toimivat  Esa Tapio ja Jussi Sairanen, ohjaajien kouluttajina Vesa Sepponen ja Timo Paavola. Lisäksi majoituspaikassa oli illalla luento aiheena ”Katsaus uusiin IPO koesääntöihin” by  Esa Tapio. 

Viikonlopun ohjelma koostui treeneistä ja treeneistä !! 
Lauantaina aloitimme klo 10 ja lopetimme 17.00. Siirtyminen majoituspaikalle ja klo 19 Esa Tapion luento.

Sunnuntaina aloitimme reippaasti klo 10 ja jatkoimme sitkeästi klo 17 asti. Siinä sitä ehti ottaa koirille treenin jos toisenkin ! Koska tilaisuudessa pääasiassa koulutettiin maalimiehiä, käytiin treenit läpi aina ennen koiran tuloa sekä heti treenin jälkeen. Tämä vei aikaa, mutta oli erittäin opettavaista niin maalimiehille kuin ohjaajillekin. 

Itse olin mukana kahden malinöösipojan kanssa eli mukana Tiku (IPO 2 Jusard´s Beauregard) ja puolustusvoimilta palautunut Topi (Jusard´s Brigadier).  Homma alkoi sillä että laitettiin koirien nimet treenikoirien listaan.  

Tilaisuuden aluksi kentälle taitojaan pääsivät näyttämään Mika Mahlamäki ja Juhani Seppänen; tämä siksi että heidät on valittu IPO MM karsinnan maalimiehiksi ! Tässä vaiheessa Sepposen Vesa kysyi kuinka monta kolmosessa kisaavaa koiraa on paikalla ja erään hyvän ystäväni vanavedessä minäkin nostin käteni. Joo, Tikuhan on kolmosen koira MUTTA sen kanssa kun ei ole juuri treenailtu ei se oikeasti vielä ole kolmosen koira. Järkytyin suuresti kun Vesku tokaisi että Tiku tulee sitten tokana kentälle ja vetäisee kolmosen kisaliikkeet Juhanin kanssa. APUVA ! Ohjaajaan ainakin iski hirrrrveä paniikki pikku Tikun puolesta. Eihän sitä pientä voi laittaa kisaliikkeitä tekemään !! Mutta siinä ei kitinät auttanut. Koira kehiin ja sillä selvä !! Tässä kuvasatoa Tikun liikkeistä.....

Tiku piilolla.

Piilolla Tiku sai hihan palkaksi hyvästä haukusta. Sairasen Jussi tarkkailee.

Paon kiinnimeno. Kyllä se pikku Tiku yrittää vastaan laittaa !

Paon jälkeinen vartiointi; vielä tarvitaan treeniä jotta saadaan Tiku kunnon ryhtiin pois hihan alta.

Ja jotta homma ei olisi helppo tehtiin vielä selkäkuljetuskin, sehän on aivan kesken koulutuksen vielä, mutta saatiin se tehtyä !

Lopuksi tuli pitkä liike !! Tiku meni hyvin kiinni ja Juhani otti hyvällä tekniikalla kopin ! Hyvä on ote ja muutenkin ihan OK suoritus !!




 
 
Loppuun asti ote pitää !!
 
Ja kun kisaliikkeet tehtiin niin tietenkin vielä se viimeinen sivukuljetus tuomarille asti. Se meni hyvin !
 
Ja sitten porukalla purettiin liikesuoritukset !
 
Tiku teki aika monet kisaliikkeet (yhteensä 3 kertaa) sekä haukkuharjoituksen Jennin kanssa.
 
Myös Topi sai harjoitukset molempina päivinä. Otteista ei tarvitse juuri Topin kohdalla huolehtia, tärkeämpää on hallinta !! Tässä pari kuvaa myös Topista ! Hyvä siitä tulee kun päästään kesällä treenaamaan kunnolla. Tässä haukutusta, maalimiehenä Miska Jähi.
 
Hyvä ote ja katse reippaasti maalimiehessä !
 
 
Taistelua....
 
 
 
Tässä sitä hallintaa eli maahien liikkuttamista ja Topi tarkkana.
 
 
Kaiken kaikkiaan mahtava reissu !!! Ensi vuonna tarkoitus päästä osallistumaan taas. Kiitos kaikille taitaville maalimiehille jotka treenasivat koiria. Kiitos kouluttajille ja kaikille järjestelyistä vastanneille. Oli hyvä ilmapiiri ja rakentavat keskustelut. Ja koirat sai tehdä sitä mistä nauttivat eli pääsivät PUREMAAN !!