Kevät on ollut äärettömän kiireinen !! Talviloma oli ja meni – eikä kaikkea suunniteltua ehditty tekemään.
 
Viime päivityksistä on jo aikaa vierähtänyt ( siis aivan liian paljon ) ja hirmuisesti olisi kaikkea kerrottavaa. Yritän nyt tässä hieman muistella menneitä ja kertoilla mitä kaikkea ollaan puuhattu.
 
Ensinnäkin, treenikausi on jo hyvällä mallilla. Huhtikuun alussa aloitimme suojelutreenit ulkokentällä ja se tarkoitti myös sitä että TIKU sai alkaa ”käyttökoiran” elämän ja maistaa suojahihaa. Peltojäljellä ollaan käyty myös ja pennuilla se sujuu yllättävän hyvin. Viime viikolla pääsi jo ajamaan molemmilla jäljen ns. löysillä liinoilla.
 
Ollin treenit jatkuivat siitä mihin maneesissa lopetettiin. Piilonkierrot on hyvin muistissa, mutta selkäkuljetus on aiheuttanut päänvaivaa. Jäljellä olen saanut muutamia oikein onnistuneita ”mielialatreenejä” ja näistä johtuen joskus jäljestys on jo suht rauhallista ja tasapainoista.  Ja toisinaan sitten taas ei. No, hyvä juttu on se, että tiedän millaisia treenejä Ollille pitää tehdä ja kuinka sitä pitäisi ohjata. Aina vaan ei ihan pysty itseään hillitsemään.
 
Olli avasi kisakautensa 13. pvä toukokuuta Jämsänkoskella. Tuomari toimi Juha Kurtti ja Maalimiehenä Jani Peitsoma. Jälki meni kisassa todella hyvällä intensiteetillä ja pisteitä V:n verran eli 96. Tottiksessa Olli mokasi paikallaolon nousten istumaan ja haukkuen melkein liikkeen loppuun asti pisteet vain 91. Muuten tottis kyllä tuntui ihan hyvältä. Puruissa piilonkierrot OK, hallinta olisi saanut olla parempaa ja varsinkin loppuliikkeessä Olli kuormittui aivan liikaa. Virheistä johtuen pisteet 88. Lopputuloksena oli kuitenkin se mitä suurin toivein lähdimme tavoittelemaan eli ykköstulos (275) ja pääsylippu Palveluskoirien SM kilpailuihin !!! Jihuu !!
 
Karsinnatkin tuli ja meni. Suuria odotuksia ei Ollille asetettu, varsinkaan kun tyttö sairastui juuri ennen kisaa suolistotulehdukseen. Kisa päästiin kuin päästiinkin läpi ja saatiin ihan OK kakkostulos 257. Ei tästä nyt tässä enempää.
 
Paljon on jo tullut pentukyselyjä; Kiitos ihan jokaiselle joka on ollut asian tiimoilta yhteyksissä. Muutamien kanssa on jo treffattukin ja muille täytyy vaan sanoa, että malttakaa mielenne kyllä ne treffit vielä onnistuu. Selitykset on aina selityksiä, mutta siitä huolimatta tässä nyt selittelen.
Viime päivät on olleet todella, todella kiireisiä. Ihan esimerkiksi laitan tähän esim. maanantain, tiistain, keskiviikon ja torstain lukujärjestyksen. Maanantaina töihin klo 7. Kotiin klo 16.00. Kotona 16.30 , vaatteiden vaihto, koirat autoon ja Hyvinkäälle treeneihin klo 17.00. Treenistä kotiuduttiin klo 22.10 ja suihkun kautta nukkumaan. Tiistaina töihin klo 7.00, kotona klo 18.15. Vaatteiden vaihto, koirat autoon ja kohti Hyvinkäätä ja ITUn kenttää. Paulille purutreenit ja kotimatkalla Marialle tokotreeni apuna sekä Ollin ja Raisun juoksutus. Kotona klo 22.30. Suihku ja nukkumaan. Ke aamulla klo 7.00 töihin ja töissä 16 tuntia. Kotona klo 00.30. Suihku ja nukkumaan. To vapaa päivä. Aamulla herätys noin klo 8.30. Auton korjausta aamusella, sitten jäljille Olli ja Tiku. Kotiin syömään ja klo 14 kohti Hyvinkäätä. Vuorossa tottikset ensin ja klo 17 purut. Kotona jälleen joskus klo 22. Eli kun päivät ovat tällaisia niin ei siihen paljon enää muuta mahdu !!
 
Tulevista pennuista pari sanaa. Juhannusleirillä bongasin aivan ihanan alle kaksivuotiaan nuoren maliuroksen. Se oli niin mahtava, että heti aloin naimakauppoja ehdottelemaan. Ikävä kyllä ko. uroksella oli lonkat C/C joten se siitä. Ja eräs toinenkin uros on ollut mielessä, mutta kun olen katsellut ko. uroksen jälkeläismääriä, niin ei tunnu kyllä ihan järkevältä enää minunkin tuota käyttää. Ja saattaa ”sen” uroksen käyttäminen nyt olla hieman hankalaakin. Mutta etsintä ja mietintä jatkuu !!
 
Mitä sitten on muuta suunnitteilla….. No, heinäkuussa la 10.päivä Pauli treenaa agia ja kisaa su 11. päivä. Viikko 28 menee dobberileirillä ja viikolla 29 käväistään Paulin kanssa ehkä maalimiesleirillä pureskelemassa. Elokuun 1. päivä on sitten Jusard´s Junioreiden aika näyttää vauhtinsa Rotu Racessa. Elokuun 6.-8. päivä on sitten Ollilla PK SM kisat Paimiossa. Ehkä Ollin viimeiset IPO kisat ja sitten suunnataan kohti hakumetsiä.
 
Tässä näitä lähiaikojen suunnitelmia. Niistä sitten kerrotaan jos jotain kerrottavaa on.