” Vasemmassa kyljessä kylkikaaren päällä noin 10-15 cm pituinen ammottava haava, jossa valtavat onkalot nahan alla etenkin kraniaalisesti.

 Haava on puhdistettu, revidoitu ja muotoiltu kururgisesti siten, että siihen saatiin ommeltua useita löyhiä tikkejä. Tikit poistettava 10-12 vrk kuluttua. Haavaa suihkuteltava lämpimällä vedellä kerran päivässä. Haavan ympärystää paineltava varoen kohti haavaa jotta mahdollisesti haavaan kertyvät nesteet saadaan ulos. Haavaa ei saa raapia / repiä. Lääkityksenä kahta eri antibioottia ja kipulääkettä. Jos haava täyttyy nesteellä eikä neste poistu haavasta, välittömästi yhteys klinikalle. Tällöin haavaan asennettava dreeniletku. ” ELL Marja-Leena Iven
 
Siinä sitä karua luettavaa Ollin tapaturmasta.
 
Tänään aamulla ulkoilutin laumaa takapihan pellolla kuten niin monta kertaa aiemminkin. Koskaan ei pellolla ole ollut keppejä tai muutakaan mikä vahingoittaisi koiria. Tänään siellä oli kuitenkin jotain joka satutti Ollia pahasti. Heittelin koirille (Hilu, Aikku ja Olli) frisbeetä pelllolla ja ne kirmasivat iloisina. Toivat frisbeen ja heittelin sitä siinä puolisen tuntia. Yht´äkkiä havahduin ! Näin Ollin vasemmassa kyljessä verisen haavan. Siltä seisomalta komensin tytöt kotiin.
 
Ajattelin, että puhdistan Ollin haavan ja tutkin miten pahasta vammasta on kyse. Olli oli kuitenkin toista mieltä – se ei antanut koskea haavaan vaan pomppasi ylös lattialta ja juoksi karkuun. Totesin että taitaa olla aika kipeä. Varovasti maaniteltuani sain sen verran katsoa haavaa, että totesin sen olevan paljon vakavampi vamma mitä ensisilmäyksellä luulin. Soitto EHEL:n ja reilun tunnin kuluttua olimme jo Marja-Leena Ivenin vastaanotolla.
 
Olli käyttäytyi todella hienosti vaikka kipeää varmasti teki. Se antoi lääkärin tervehtiä itseään, mutta totesimme että parempi on rauhoittaa Olli operaatiota varten. Kun Olli oli unessa läkäri ajoi haavan ympäriltä karvat ja silloin koko kauheus paljastui ! Kyljessä oli reilu 10 senttinen haava, joka ”onkaloitui” nahan alle. Eläinlääkäri tikkasi muutamalla tikillä löyhästi haavan umpeen ja antoi antibiootit ja kipulääkkeen. Onni onnettomuudessa oli se, että se jokin keppi tms. oli mennyt kylkiluiden myötäisesti ihon alla eikä kylkiluiden välistä läpi ja mahdollisesti vahingoittanut sisäelimiä. Nyt haava saatiin kuitenkin aika hyvin kuntoon – toivotaan vain että ontelo ihon alla ei kerää tulehdusta !!
 
Nyt meni sitten suunnitelmat aikalailla uusiksi. Tiistai aamuna oli sovittu treffit Joukon kanssa, uusi yritys astutukselle oli siis suunnitteilla. Soitin heti eläinlääkäristä päästyämme Joukon omistajalla, kerroin ikävä tilanteen ja sovimme että treffit siirtyvät ainakin keskiviikkoon. Tässä on nyt vuorokausi aikaa tarkkailla miten Ollin toipuminen lähtee käyntiin, kuinka kipeä se kylki on, antaisiko mahdollisesti astua luonnollisesti (epäilen kyllä…) ja sitten on vielä takaporttina mahdollinen keinosiemennys….. Tai ikävimpänä vaihtoehtona se, että pennutus TAAS siirtyy hamaan tulevaisuuteen !! Se on kyllä viho viimeinen vaihtoehto, mutta jos niin käy niin ei sillekään sitten mitään voi.
 
Nyt sitten vain odotellaan muutama päivä ja katsotaan miten tässä käy. Otan yhteyttä Tapiolaan ja kysyn korvaisiko vakuutus tällaisessa tilanteessa esim. keinosiemmennyksen kustannuksia…… Peukkuja nyt pystyyn että tästä homma vielä iloksi muuttuisi !!
 
Tässä vielä muutama huono kännykällä napsaistu kuva Ollin haavasta.
 
Siitä se onkalo aukesi ja menikin syvälle....
 
 
Ei se kovin pahalta näyttänyt, syvähän se tietty oli....

Olli leikkauksesta tulleena. Kerrankin rauhallisena ;D