Treenien suhteen on viime aikoina ollut aika hiljaista. Tiku ja Hilu on jääneet ihan "peltoon"  kasvamaan ja poden jatkuvaa huonoa omaatuntoa kun ei tule niitä treenattua. Olli ja Pauli saavatkin nyt pitää lepotaukoa; vaikka kyllä nekin virikkeitä kaipaavat   Agilitytreenitkin on jääneet väliin kun likoilla on juoksut ja tuntuu olevan kaikkea muuta mukamas tärkeempääkin.

No, tästä kaikesta johtuen ilmoittauduin sitten 5.-6. 12 pidetyille Dog & Cat:n teemipäiville Porvooseen, josko sieltä löytyisi sitä motivaatiota..... Kouluttajana toimi Geert Verlinden Belgiasta. Tulkkina toimi Outi Hermiö,  Geert puhui kyllä loistavaa englantia, mutta oli hyvä että Outi tulkkasi.  Näin jäi enemmän aikaa keskittyä seuraamaan harjoituskoirakoiden toimia. Geertin tapa treenata koiria poikkesi kyllä aika paljon omasta tavastani kouluttaa. Siksipä sainkin loistavia AHAA-elämyksiä seminaarissa. Pääasiassa Geertin koulutustyyli oli sellaista "Eurooppalaista tyyliä" jota ei ehkä pysty ihan suoraan täällä totetuttamaan, mutta pieniä juttuja poimin kyllä kokeiltavakseni. Noudoissa aion ottaa käyttöön uudet metodit, eli autoon pitää mahduttaa muutamia kompostiverkon paloja sekä fleksi. Noutomutukka tuli jo Silveriltä hankittua. Lisäksi uskon Geertin ja Outin vakuuttelut siitä, että jos koiralle opetetaan asiat ensin hyvin matalassa vietissä, niin kyllä siitä hyvä tulee. Niinpä pitkälle ensi kesään asti Tikun ja Hilun opetuksessa edetään rauhallisesti ja maltilla. Namipaloilla kouluttaminen jatkukoon.

Lauantain päätteeksi ajelimme Loviisaan yöpymään ja siellä otettiin vielä illanhämärissä tottikset Team Vännin kanssa. Katjalta ja Peteltä sain hyviä neuvoja Tikun treenaukseen. Poika on niin innokas ja ahne, että nyt palataan koulutuksessa hieman taaksepäin; ei tehdä seuraamista juurikaan vaan perusasentoa, katsekontaktia edessä ja sivulla sekä käännöksiä paikallaan. Tätä samaa aion tehdä myös Hilulla. Katja sai minut vakuuttuneeksi näistä jutuista näyttämällä omalla koirallaan, miten ne sitten joskus toimivat. Oli hienon näköistä menoa Katjan ja Kirpun tottis Tottisten päätteeksi Tiku pääsi sitten tutustumaan meidän parakkiin ja onnekseni huomasin että eipä ollut pikkumiehellä mitään ongelmia vieraassa paikassa ja alustoilla. Siellä mennä vipelsi ja tutki koko parakin, kävi moikkaamassa Katjan ja jatkoi menoaa. Vähänkö .....

Törmättiin Loviisassa myös The Maalimieheen Jäätävä tyyppi !

Vnni001.jpg picture by PATTERI

Vaikka vähän on "epävarma " katse Suuruudella

Vnni002.jpg picture by PATTERI

Yö sujui sopuisasti, vaikka kaikki kolme (Olli, Pauli ja Tiku) olivat sisällä huoneessa. Aamulla sitten lenkin yhteydessä testasin Tikua lisää. Kävimme katsomassa Loviisan grillikatoksen ja käveltiin jyrkkiä ja liukkaita puurappuja ylös alas. Hienosti pikkumies selvitti nämäkin, rapuissa jouduin vähän houkuttelemaan nameilla, mutta sitten mentiin ilman niitäkin.

Aamupalalle ABC:lle ja sieltä mukaan perinteiset eväät myös koirille Sunnuntaina koulutukset hallilla jatkuivat klo 17 asti. Harmitti pikkuisen, kun ei Olli voinut olla harjoituskoirakkona juoksujen takia. Toisaalta ehkä ihan hyvä, niin sainpahan sitten keskittyä ihan vaan kuuntelemiseen. Tauolla hain myös Tikun tutustumaan D&C halliin ja täysillä poika porhalsi sisälle halliin. Ei pöhissyt ihmisille ollenkaan, katseli kyllä vähän sillä silmällä että mitäs hiton porukkaa nää on. Pystyi kyllä keskittymään namitottikseen ja seuraili pienet pätkät. Olin tosi tyytyväinen Tikuun ja meidän "harjoituksiin". Kokemuksia, kokemuksia, niitä tarvitaan lisää !!

Silveriltä shoppailin taas kaikenlaista mm. uuden narupallon ja sitähän sitten piti Tikulle kokeilla, koska Geert sanoi että pennun pitää pystyä leikkimään pallolla  Ja kyllähän Tiku leikkikin. No, ihan ekaks se tietty otti siitä narusta kiinni ja riepoi siitä, mutta sitten se hokas että palloa on parempi pureskella ja siinähän  se sitten oli ! Nyt vaan täytyis kotioloissakin alkaa pikkuhiljaa tehdä näitä harjoituksia...... Tsemppiä vaan kaikille treeneihin !!