Tänä viikonloppuna oli Helsingissä Purina Areenalla agilitykisat lauantaina ja sunnuntaina; molempina päivinä kaksi rataa ja sokerina ulkomaalainen tuomari. Anu kyllä vähän empi kun suomalaiset tuomarit kisoissa (Savikko ja Laamanen) tekevät aikas vaikeita ratoja. No, pakko todeta, että ei ne ulkomaalaisen radatkaan helppoja olleet ;D

Eilisestä ei paljon jäänyt kerrottavaa jälkipolville; kaksi hylkäystä ja sillä hyvä. Paska fiilikset, ei sille mitään voinut. Onneksi lauantain pelasti Olli. Tein kisoista kotiuduttuani Ollille jäljen; viisi suoraa ja kuusi esinettä (ei kissanruokapurkkia millään esineellä). Tyttö ajoi jo osittain vanhalla halulla. Parasta oli se, että kaikki kuusi esinettä nousi ilman apuja ja ilmaisut oli korrekteja. Mä olin niin onnellinen !!! Ehkä se Olli siitä vielä kuntoutuu kisakuntoon...katotaan nyt !!!

Sunnuntai aamuna ei olisi millään jaksanut nousta ylös ja lähteä agi kisoihin, mutta pakko oli kun oli niin sovittu. Jos Anu olisi aamulla soittanut, että ei mennä niin asia olisi sopinut mulle paremmin kuin hyvin... Ei muuta kun klo 9.45 taas lähdettiin ajamaan. Matkalla rupatetiin niitä näitä. Purinalla rutiinit; koirat (Pauli ja maskottikoira Mimmi)  lenkille, Anu vessaan ja siitä lämppäriesteille. Siellä tiukkoja kaarteita a´la Vesa Lindberg ja sitten oltiin valmiita. Radan reunamilla törmättiin taas Mallaan joka lainaohjasti Marian Metkaa. Oli tosi kivaa seuraa tuo pitkänhuiskea Malla !! C-radan rataantutustumisessa Anu sai ohjeita niin multa kuin Mallaltakin ja hyvin se Anu sen kesti ;D  Pakko on omasta puolestani sanoa, että mä olen jo oppinut näkemään ne vaaranpaikat Paulin osalta ja osaan kyllä antaa niissä kohdin ihan järkeviä neuvoja. C-radalla Anu teki radan alkupäässä ihan oman ohjaamisratkaisun ja se toimi !!!  Vitonen radalta kuitenkin tuli, mutta se ei ollut kummankaan "syytä" ; olosuhteiden pakosta Paulin oli vaan hyvpättävä keinulla kontaktin sivusta (=ohi) keinulle ja siinä se. Ko. kohdassa ei ollut tilaa koiralle ja käännös keinulle oli tehtävä ahtaassa paikassa, ei ollut muuta vaihtoehtoa. Mutta mä olin jo tän radan jälkeen niiiiiin onnellinen että ei pajoa haitannut; eikä iloa yhtään himmentänyt lopussa se seikka että ko. radalta tuli vain kaksi nollaa ja yksi Paulia nopeampi vitonen. No pakinnoilla oltiin sijoituksella 4. Ja Anun ohjaus; se oli juuri sitä huippua mitä pitääkin, sopivasti agrea ja vaatimusta pelissä !! Vanhalla ohjauksella Pauli olisi tehnyt hyllyn siinä missä niin moni muu teki.  Että tuntui upeelta !!

Muutaman minuutin odottelun jälkeen oli D-kisan rataan tutustuminen. Ko. kisa käytiin ulkona ja siellä kontaktiesteet oi lauantaina tuottaneet Paulille ongelmia (mm. keinulta 3 x kielto = hylly).  Ja vielä Anun "pelkäämä" tuomari eli Laamanen :-) Alku näytti jo "kivalta"  tosin ei vaikea. Paha putkeenvienti puomilta, paha A:n alla olevaan putkeen vienti ja se lauantaina pahaksi osoittautunut keinu !! Mä tsemppasin Mallan kanssa Anua parhaani mukaan; kierrettin rataa ja annettiin vinkkejä.  Lopulta meille sit tui kiire hakea koiraa ja juoksujalkaa mentiin autolle. Mä availin ovet ja häivyin juosten horisontttiin = piiloon.

Radan alku meni vähän sössimiseen, koska Pauli varasti lähdössä !!! Onneksi Anu oli jättänyt koiran niin hyvin että pystyi peastamaan tilanteen (jossa muuten suuri osa ohjaajista otti hyllyn tai virheet). Tästä johtuen Anu ei saanut puomille, joka oli este numero 4, ihanteellista vientiä. Pauli kuitenkin otti puomin ylösmeno kontaktin, näin se omin silmin ja samaa sanoi Anu heti maaliin päästyään. Se oli kyllä ihan rajoilla mutta otti. Tuomarikaan ei HETI varmasti nostanut kättään vaan mietti puoliväiin puomia ennenkuin nosti kätensä. Loppurata meni hienosti, vaikka Anu ei ehtinytkään jokapaikassa tehdä suunnittelemiaan kuvioita.  Maaliin ajassa 47.17 ja 5 virhettä !!! Harmitti -toisaalta ei !! Oltiin iloisia, koska niin moni muu teki hyllyn. Lopulta kävi niin että radalta tuli vain yksi nolla ja sekin oli 4.94 sek YLIAIKAA. 27 startanneesta vain viisi teki tuloksen; oli tuo yliaika nolla, Paulin vitonen, kaksi kymppiä ja yksi 20 p, loput 22 oli hyllyjä ! Siis miettikää !! Vähän kirveli tuo epäreilu kontaktivirhe, mutta äkkiä me siitä palauduttiin; ostettin kanttiinista mokkapalat ja kaffet ja juhlittiin !!! Anun ohjaaminen tokalla radallakin oli jäätävää, siis niin PRO että . Täytyy vaan toivoa, että Anu muistaa sen Agren millä tuloksia tulee. Ja sitten ei muuta kun  "lainahöyhenissä" palkintojen jakoon. Tässä todistusaineistoa, olkaapa hyvä !!!

Tässä odotellaan, että pääsis jo sinne palille. Ja selvästi parin väillä on jo se YHTEYS ;D

Ja C radan palkintojenjako ja sijoitus 4.

 

Ja loputa D radan palkintojenjako ja sijoitus 2. Kiva on pallilla hymyillä yhdessä voittajan ja tuomarin kanssa....

Ja sit kun tultiin kotiin oli päivä tosiaan Paulin. Olin suunnitellut lähteväni jäljille Paulin ja Ollin kanssa, mutta en hennonut Pauli enää "rääkätä". Niinpä suuntasin Paulin kanssa reippaan rentouttavalle metsälenkille, jonka jälkeen ja aikana nypin itsestäni 15 hirvikärpästä pois. Inhoon niitä !! Sitten kauppareissulle ja samalla Paapalle ihaksia rentouttava uintisessio joella. Kyllä tuo "vanhus" nauttikin. Se on oikea vesi PETO.... vai mitä ! Tässä fiiliksiä...

Terkkuja Mallalle ;-)

Agi koira HYPPÄÄ käskystä aina !

PETO vedessä !

 

Tätä ne pelkää :-)

Ja lopuksi pakolliset .....

Ravistus !

´till next time !