No niin, kiirettä on pitänyt viime aikoina ja on jäänyt päivitykset tekemättä. NoM reissu on tehty samoin Porvoossa pidetty tottissemma. Tässä sivussa käyty töissä ja yritetty treenata hulluna Rotumestaruuskisoja varten.

Ensinnäkin ne Pohjoismaiden Mestaruuskisat Norjassa.

Norja on ensinnäkin todella hieno maa. Maisemat ovat häikäisevän kauniita; tässä pari pientä kuvatodistetta:

2002773.jpg  2002777.jpg

2002779.jpg  2002778.jpg

Hotelli oli aivan mahtava. Se sijaitsi  noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaikki kisaajat majoittuivat samassa hotellissa. Ruoka oli hyvää ja joukkueen seura aina hyvää ja tasokasta ;o)

Itse kisa meni meiltä odotettua heikommin, siis noin tuloksellisesti, mutta sijoitus oli kyllä aivan tyydyttävä. Kisat alkoivat IPO koirilla lauantaina perinteisesti A-osuudella. Me oltiin Vännin Peten kanssa käyty vielä perjantaina ruohopellolla treenaamassa, mutta siitä ei sitten juuri ollutkaan hyötyä, kun ilmeni että jälkialustana onkin edellisena iltana kultivoitu sänkipelto !! Ja alusta olikin sitten odotettua vaikeampi, vain neljä koiraa sai lauantaina tuloksen eivätkä pisteet olleet häävejä (72-88). Paulin jälkipisteet olivat 74 p ja nekin olivat todellisen taistelun ja sitkeän työskentelyn takana. Pari kertaa jälki hukkui niin, että monta minuuttia Pauli joutui pyörimään ja etsimään jälkeä, mutta onneksi aina lopulta sai juonesta kiinni. Toinen esine tosin jäi ilmaisematta näiden harharetkien takia :-( mutta olin kuitenkin  onnellinen ja tyytyväinen, että päästiin loppuun asti ja tulosmahdollisuudet säilyivät. Alla pari kuvaa mielenkiintoisista jälkipelloista.

Nompelto.jpg picture by PATTERI

Jlkipelto2.jpg picture by PATTERI

Sunnuntaina oli kenttälajien eli tottiksen ja suojelun vuoro. Koska Paulin tottis ei ole viime aikoina niin hirmu loistavaa ollut ei lähdetty tottikseen nytkään ns. "takki auki". Tilannetta ei yhtään helpottanut, että Pete ja Kosmo olivat tehneet jo loistavan tottiksen pistein 96. Ja lisäjännitystä asiaan toi vielä se, että tuomarina toimi ruotsalainen Lars CZylwik. Lars oli pari vuotta sitten täällä Suomessa leirillä kouluttamassa ja silloin hän tutustui myös Pauliin ongelmineen. Nyt paineita oli näyttää, että ei se Pauli ihan niin surkea ole. Itsellä oli kuitenkin hyvä fiilis läpi koko tottiksen ja Paulinkin vire pysyi hyvänä. Vain vanhat tutut virheet (tasamaanouto ja eteenmeno) eikä nekään ihan niin pahoina kuin joskus. Pisteitä ilahduttavasti 93.

Tässä eteenlähetys.

2002769.jpg

Ja tässä seuraamista.

2002770.jpg

Iltapäivällä sitten oli Paulin bravuurin vuoro eli suojeluosuus. Virallisissa harjoituksissa Pauli oli ollut aivan täpinöissään ja se lupailee joskus hankaluuksia mm. hallinnan suhteen. Otinkin ohjaamisen varman päälle, ettei pääsisi käymään kuten SM-kisoissa (karkasi neloselta suoraan kutoselle). Käskytykseni aiheutti pientä naurua katsomossa, mutta kestin sen kuin "mies" ja asennoiduin asiaan siten, että näytetään kolmas vuosi peräkkäin suoritus jossa ei ole muilla sanan sijaa. Ja niinhän me sitten tehtiin. Kierrot sujui, haukku olisi saanut lähteä käyntiin nopeammin. Ohjattavuus OK, vain pieniä mainintoja (väljää sivusuunnassa selkäkuljetuksessa ym.) Selkäkuljetuksen jälkeisessä hyökkäyksessä Pauli sai hieman vajaan otteen eikä pystynyt sitä edes korjaamaan. Tämä olikin suurin virhe C-osassa. Pitkäliikekin meni ilman törmäilyjä. Arvostelua odotellessamme ihanat Suomen joukkueen jäsenet hurrasivat ja huusivat ja me tuuleteltiin ;o) Loppupisteet päivän parhaat 96 ja siis jo kolmas vuosi peräkkäin paras C-osan suoritus ! Voisi siis leikkimielisesti sanoa, että Pauli on aika mestari tässä C-osassa, siis noin pohjoismaisessa mittakaavassa.

!Nompako.jpg picture by PATTERI

Tässä kuunnellaan arvostelua....

2002771.jpg

Kisan maalimiehet ja tuomari P. Rapila

nommaalimiehet.jpg picture by PATTERI

Ja lopulta kävikin sitten näin hienosti, että saimme kunnian nousta jälleen palkintokorokkeelle !! Voittaja oli Norjalainen ja pronssi meni Ruotsiin.

Nompalkintosijat.jpg picture by PATTERI

Tästä linkistä löytyvät kaikki tulokset: http://www.nom2008.com/resultater.html

Ei mennyt Suomella huonosti. Elina ja Bluey voittivat jälleen kultaa hakukokeessa ja Tuikkaset ottivat viestillä pronssia. Tässä koko Suomen joukkue joukkueenjotaja Anu Purolan johdolla.

Nomjoukkue.jpg picture by PATTERI

Ja vielä pieni fiilispala ;-)

DSC03954.jpg picture by PATTERI