No niin, vähän päivitystä taas tännekin. Harrastuspuolella on ollut tapahtumaa tapahtuman perään, joten en tiedä mistä alkais ja voi tulla sekaisin ja epäjärjestyksessäkin näitä ”uutisia”.

 

Viime viikko oli kiireinen. Oli Mimmin ja Janitan epikset Rimassa (josta siis tuli hieno mölliradan voitto). Tiistaina tottisteltiin porukalla sveitsin koirakentällä. Ollin seuraaminen alkaa jo näyttää ihan hyvältä ja noutoihin haetaan vaan hyvää fiilistä ja nopeutta siihen paluuseen. Eteenmeno on ihan kesken Päättämätön Tottisten jälkeen huomattiin, että paikallehan saapuu vinttikoiraihmisiä ja uteliaita kun ollaan mentiin kyselemään, että mitä happeningiä radalla on. Kuultiin että saa juoksuttaa koiria pientä rahasummaa vastaan. No, Teppo sponssas ja Malla yllytti, joten ei muuta kun Olli kehiin. Ja niinpä Olli juoksi täyden ratakierroksen vieheen perässä ! Siis vähän siistii. Ja on se Olli aika peli Nauru

Keskiviikkona oli sitten JANKKissa viimeinen agiCup osakilpailu. Mä olen kilpaillut siellä mölleissä Mimmillä ja Anu mennyt Paulilla. Anulla ja Paulilla osakilpailut on menny lähinnä harjoittelun piikkiin, tuloksena 3 x hylkäys. Mimmillä ja mulla on mennyt paremmin ! Yksi nollatulos ja palkintosija ja muilta kahdelta radalta parit kiellot mun huonon ohjaamisen takia. Viimesessä osakilpailussa päästiin taas palkintopallille ja lopulta viiden parhaan joukkoon ja finaaliradalle. Mimmi alkaakin olla jo aika hyvässä iskussa agilityradoille; mietinnässä että pitäiskö/ uskailtaisko sitä ilmoo ihan oikeisiin kisoihin ???

Torstaina käytiin Ollin kanssa pitkästä aikaa purutreeneissä ja huomattiin, että selkäkuljetustahan pitäisikin työstää oikein huolella. Yritetään nyt saada Olli seuraamaan ns. tuella ja siinä meillä on tekemistä !! Torstaina vedin myös HKK:ssa tottelevausuuskurssin treenit ja sainpa taas muitutuksen koiraharrastuksen vaarallisuudesta. No, ei siitä sen enempää; omapa oli vikani ja opiksi täytyy tästäkin taas ottaa.

Perjantaina käytiin sitten koko lauman kanssa jäljillä. Talloin ensin jäljen Ollille sitten Paulille ja pikkupenneleille. Peltona meillä suuri rehupelto, joka näytti todelle hyvältä, mutta lähempi tarkastelu sitten paljasti että pelto oli kuiva ja pohjaltaan aikas kova. Pennut suoriutuivat jäljestään ihan hyvin ja nuuskuttivat kuin vanhat tekijät. Olli lähti jäljille kevyellä nenällä, intensiivisyys puuttui. Eka esine jäi, veteli yli ilman ilmeenkään värähdystä. Eka kulma meni vielä jotenkuten, mutta sitten toisen suoran puolivälissä tuli ongelmia. Jatkoi kuitenkin jäljestystä, kunne s meni kulmasta yli ja hukkasi jäljen ihan totaalisti !! Ei muuta kun koiralle vähän Sepon kuuluisaa ”SOO SOOTA” ja koira maahan. Etsin itse tarkalla ”nenälläni” sen kulman ja lähetin Ollin siitä uudelleen jäljelle. Loppuun asti päästiin taistelulla; esineet nousi hyvin ja suoratkin sujui jotenkin. Kulmissa oli kyllä hirveitä ongelmia, joten näitä nyt pitää treenata.

Pauli ajoi ihan OK jäljen, mutta oli silläkin vaikeuksia juuri kulmissa. Taisi ollakin aika vaikea pelto. Tässä muutama kuva pellosta.

1250411718_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuivaa oli Yllättynyt

1250411751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lauantaina oli sitten JANKKissa ihan viralliset agilitykisat ja Anulla ja Paulilla kolme strattia. Eka rata oli UPEA ! Siitä tuli kuitenkin ikävä hylkäys; Keinulta takaisinpäin tullessa piti tehdä tiukka käännös vasempaan ja mennä kepeille. Paulin ollessa kuitenkin keinun kontaktilla lähti putkea korjaamaan ratahenkilö, joka sai Paulin kiinnittämään huomionsa siihen penteleen putkeen ja sinnehän se Pauli suihkas ! Siitä hylkäys Huuto NO, tokarata oli hyppis ja siihen Anu lähti jo paremmalla vireellä. Rata menikin hienosti ja siitä tuloksena nolla voitto. Eka nolla siis kakkosista JEEEE !! Viimeiseltä agiradalta tuli sitten taas hylkäys, jonka Anu otti  ihan omaan piikkiinsä. Anulta liike loppui ja senhänsit tietää, että Pauli lyö jarrut pohjaan ja tulee stoppi. Siinä tuli ensin kileto esteelle (kun ei ollut vauhtia) ja sitten kun Anu sohi ja sohi, niin Pauli suoritti esteen väärään suuntaan ja se oli HYLLY. Ei silti oltu hapannaamoja, koska radat oli oikeesti HIENOJA !! Me oltiin Pappaan niin tyytyväisiä, se näkyy varmaan nästä kuvistakin !

1250411611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1250411670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään treffit Heidin ja Yunan (Bodyguard) kanssa. Tarkoitus tehdä pentujälkeä ym. Huomenna alkaa kesäloma eli mun treenikausi alkaa ! Kuulumisia tullee vähän paremmalla tahdilla sitten. Näihin tunnelmiin !!!

Olli "the Äippä"

1250411848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja Pappa "the KONE"

1250411894_img-d41d8cd98f00b204e9800998e