Kauden ensimmäinen kisa on nyt takanapäin. Kisapäiväksi osui yksi kevään kuumimmista päivistä; tietenkin. Fiilis kisapaikalla oli leppoisa ja oli kiva tavata kaikkia tuttuja; Seppo Tuominen ratamestarina, vanha tuttu parinkymmenen vuoden takaa, sihteerinä aina iloinen ja kannustava "TOKO-Guru" Hanna Helminen ja paljon muita tuttuja !Kisatapahtumat alkoivat meidän osalta taas pienellä hässäkällä kun pudotin kisakeskuksen parkkipaikalle numerolappumme. Ihan kiva, ilman numeroa ei olisi asiaa jälkipellolle. Paniikki iski totaalisti, sillä matkaa pelloille oli roimasti koska pellot sijaitsivat Espoossa. Onneksi Hanna ratkaisi tilanteen parhainpäin ja saimme kisanumeron 5 minuuttia ennen suorituksemme alkua. Hirmu kiireellä koira mukaan ja pellolle.

Jälkipohja oli todella kuiva eikä tilannetta helpottanut yhtään se, että pellolla tuuli reippaasti. Paalulta Pauli lähti tarkasti ajamaan jälkeä. Kaikki esineet nousivat pellosta ja kulmat olivat tarkkoja, Ainoa ongelma oli vastatuuliosuus jossa Pauli hieman nosti päätään ja jäljestäminen herpaantui. Otti kuitenkin viimeisenkin kulman hyvin ja jatkoimme taas tiivistä jäljestämistä loppuun asti.Arvostelussa tuomarina toiminut Laaksosen Vesa ruoti kovin sanoin ohjaajan käytöstä esineillä ja varmasti rokottikin niinstä muutamia pisteitä pois.  Se mitä jäljellä tein oli yksinkertaisesti se, että palkkasin koiraa esineellä liian isosti eli taputtelin ja kehuin. Tämän "väärän käytöksen" tein aivan tarkoituksella sillä halusin tästä kisasta Paulille jäävän oikein hyvän fiiliksen. Tämähän oli meille "vain" harjoituskilpailu. No, pisteitä saatiin kuitenkin vielä ihan hyvin eli 93.

Tottiksessa meillä oli ensiksi paikallaolo. Kenttä oli kuuma ja paikallaolon vieressä oli näyttelyhälinää vaikka kuinka. Pauli on kuitenkin niin rutinoitunut kisakoira, ettei hälinä juuri häirinnyt.Tottiksessa seuraaminen oli parantunut aivan hirmuisesti eikä liikevirheitäkään tullut. Ainoa isompi virhe oli tasamaanoudon luoksetulo jossa Pauli olisi saanut tulla luokse paljon reippaammin. Tasamaanouto kun vielä saadaan kuntoon niin sitten voi olla jo vähän tyytyväisempi. Nyt pisteet kuitenkin vielä 91.

Suojeluosuus oli tuttua taattua Paulia. Piilonkierrot OK, vartioinnit OK, irrotukset ehkä osittain hätäisiä ja hallinta todella hyvää. Pitkässä liikkeessä Paulilla kävi pieni arviointivirhe; ponkaisi hyppyyn liian kaukaa eikä saanut pitävää otetta. Mätkähti maahan mutta sielä sitten nousikin entistä tulisempi Pauli. Kolahti ilmeisesti itsetuntoon  moinen virhearviointi, nopeasti tuli sieltä hihaan ja sitten oli jo otteessakin voimaa! Pisteet tästä osiosta 94.

No, kaiken kaikkiaan kiva aloitus kaudelle, nyt tiedetään mikä toimii ja mitä pitää vielä treenata. Kisan voitto jälleen hyvällä ykköstuloksella 93,91,94 = 278 p.